Utredning av Sensys Gatso Netherlands har legalt avfärdats

Fiscal Information and Investigation Service (FIOD) i Nederländerna har avslutat utredningen av Sensys Gatso Netherlands B.V., före detta Gatsometer B.V. och dotterbolag till Sensys Gatso Group AB, och fann inga bevis som styrker några påståenden om eventuella regelöverträdelser. Fallet har legalt avfärdats av den nederländska åklagarmyndigheten.

Undersökningen gällde eventuella regelöverträdelser 2014-2015 i Gatsometer B.V., före Sensys Traffic ABs förvärv vilket informerades om den 14 januari i år.

Sensys Gatso har samarbetat fullt ut med utredningsmyndigheten och genomfört en djupgående intern undersökning av anklagelserna, vars resultat delades med FIOD. Det formella utfallet av utredningen är att FIOD inte hittade bevis som styrker anklagelserna, och kommer därmed inte att gå vidare med åtal. 

"Jag är glad över slutsatsen från den nederländska åklagarmyndigheten. Vi var övertygade om ett positivt utfall av utredningarna, och vi var från första början transparenta och samarbetsvilliga med utredningsmyndigheten. Detta är naturligt för oss, eftersom vårt företag kretsar kring integritet. Det definierar vilka vi är som människor, som partner till våra kunder och hur vi utformar våra lösningar", säger Ivo Mönnink, VD.

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 5 augusti, 2021 kl. 11.30.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 252 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244