Sensys Gatso undertecknar kontraktstilldelning i Nederländerna

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands, undertecknat kontraktet med den holländska åklagarmyndigheten. Tilldelningen av detta kontrakt på 84 miljoner kronor tillkännagavs den 14 juni 2024.

Kontraktet tilldelades Sensys Gatso som en av fyra utvalda leverantörer och undertecknandet skedde efter att den period löpt ut då konkurrenter kunde lämna in ett klagomål.

De första milstolparna beräknas vara realiserade i slutet av 2024 och det första systemet för restidsmätning tas i drift och levereras under andra halvåret 2025. Ytterligare system för restidsmätning kommer att installeras och driftsättas under 2026. Av de totala förväntade intäkterna på 84 miljoner kronor, avser 57% TRaaS service och underhåll samt operativa aktiviteter. De återkommande TRaaS-intäkterna kommer att påbörjas efter implementeringen av den totala lösningen med en bindningstid på 6 år med flera möjliga förlängningar upp till maximalt totalt 12 år.

Niki Gatsonides, Managing Director för Sensys Gatso Netherlands B.V. kommenterar: "Med undertecknandet av kontraktet har projektet formellt startat. Vi är stolta över att vara en viktig partner till den nederländska åklagarmyndigheten, och att få fortsätta vårt samarbete inom området hastighetsövervakning. Vi ser fram emot ett framgångsrikt genomförande av projektet."

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 9 juli, 2024 kl. 10.35.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Bifogade filer

PR_NL_20240709_SE.pdf

Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244