Sensys Gatso tilldelas en femårig kontraktsförlängning av Puls- och Xilium-mjukvarulicenser från Turkiska republiken norra Cypern, värd 6 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har erhållit en TRaaS-kontraktsförlängning för Puls och Xilium mjukvarulicenser, för att driva och underhålla ett program för rödljusövervakning, hastighetsövervakning och restidsmätning i den turkiska republiken Norra Cypern (TRNC). Det totala projektet förväntas ge cirka 0,6 miljoner Euro i intäkter, motsvarande 6 miljoner kronor, under den femåriga kontraktsperioden.

TRNC har valt Sensys Gatsos TRaaS-lösning, och använder T-Series hårdvara kopplad via Puls analytics till Xilium back office-mjukvara. Kontraktsförlängningen innebär beställning av licenser och underhåll av Puls- och Xilium-programvaran under de kommande 5 åren.

End-to-end-lösningen gör det möjligt för kunden att förbättra körbeteendet på ön i olika situationer. Sensys Gatso-lösningen har under de senaste åren haft en betydande inverkan på att minska antalet dödsfall på vägarna, och har överträffat kundernas förväntningar när det gäller prestanda och tillförlitlighet. Syftet med denna kontraktsförlängning är att ytterligare öka TRNC:s operativa genomförande av programmet.

"Samarbetet mellan polisens intressenter i TRNC och teamet på Sensys Gatso Group har gjort detta program till en framgång. Utöver kameratekniken och den operativa mjukvaran är ambitiös personal ofta nyckeln till ett programs effektivitet och livslängd", säger Giovanni Felicetti, Regional Sales Manager, Sensys Gatso Group.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 23 november, 2021 kl. 14.15.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 252 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244