Sensys Gatso tecknar samarbetsavtal med Sigma

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, och Sigma Technology MID AB har tecknat ett samarbetsavtal kring leverans av kompetensresurser, kompetensutveckling och projekt inom inom mjukvarudesign samt inbyggda system. Avtalet gäller Sensys Gatso Group AB's utvecklingssiter som finns i Sverige och Holland.

- Avtalet med Sigma ger oss tillgång till en bredare kompetens och en ökad flexibilitet vilket gör att vi kan mer effektivt hantera svängningar i vårt resursbehov samtidigt som vi tillsammans med Sigma kan upprätthålla och utveckla den kompetens vi behöver för framtiden." säger Bram Mulders, Global Utvecklingschef Sensys Gatso Group AB.

- Att Sensys Gatso Group AB väljer Sigma som samarbetspartner gör oss mycket stolta och glada. Styrkorna i Sigmas kompetenser och tjänster inom mjukvarudesign och inbyggda system kombinerat med Sigmas flexibla leveranser gör oss till en stark samarbetspartner till Sensys Gatso Group AB. Vi kommer att samarbeta med Sensys Gatso Group AB både i Jönköping och i Haarlem, Holland. Samarbetsavtalet berör även Sigmas bolag som finns utanför Sverige. Att avtalet är inte enbart är fokuserat på kompetensleveranser, utan även fokuserar på kompetensutveckling och projekt, gör att detta känns väldigt spännande för framtiden, säger Mikael Karlsson, VD för Sigma Technology MID AB.

- Att vi på Sigma nu får inleda ett samarbete med Sensys Gatso Group AB känns riktigt spännande. Sensys Gatso Group AB kommer att ha högt fokus för vår verksamhet, vilket innebär att vi fortsatt kommer behöva anställa fler ingenjörer inom mjukvarudesign och inbyggda system. Sigma Technology MID AB har hög kompetens inom software design och inbyggda system och vi kommer att tillsammans med Sensys Gatso Group AB bygga upp en specifik kompetens kring Sensys Gatso Group AB's produkter så att vi kan ge bästa möjliga support, säger Risto Kesti, vice VD för Sigma Technology MID AB.

Sigma Technology är en del av Sigma och är global leverantör av produktinformation, inbyggda system och mjukvarudesign, informationssystem, samt offshoreutveckling. Sigma ägs av Danir och har cirka 3 000 anställda i 12 länder.

16 september 2016

För mer information:
Johan Frilund, EVP Corporate Development
M +46 732-742 823
E [email protected]

Om Sensys Gatso
Sensys Gatso är en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar för nationer, städer och vagnparksägare. Sensys Gatso har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso-koncernens aktie är noterad på NASDAQ Stockholm. Koncernen har 202 anställda och är resultatet av en sammanslagning av Sensys Traffic AB och Gatso Beheer B.V. efter Sensys Traffics förvärv av Gatso Beheer.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244