REGMAR

Sensys Gatso höjer intäktsförväntningarna från upphandlingskontraktet i Nederländerna från 250 miljoner kronor till 400 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands, påbörjat leveranser under det upphandlingskontrakt som tillkännagavs den 18 mars 2022. Enligt detta kontrakt kommer Sensys Gatso att leverera, driva och supporta fasta system för hastighets- och rödljusövervakning i Nederländerna. Den holländska åklagarmyndigheten (Openbaar Ministerie) kommer att ersätta den befintliga infrastrukturen av automatiserad trafikövervakning före slutet av 2024 med ytterligare investeringar i system under 2025. Den holländska regeringen har budgeterat ett totalt projektvärde på 74 miljoner euro. Sensys Gatso räknar med att 50% av det totala projektet kommer att tilldelas Sensys Gatso och höjer sin förväntning av intäkterna från 25 miljoner euro till 37 miljoner euro eller cirka 400 miljoner kronor.

Cirka 50% av kontraktsvärdet, 200 miljoner kronor, avser intäkter för systemförsäljning för utrullning av övervakningssystem. Resterande del av kontraktsvärdet på 200 miljoner kronor är återkommande TRaaS-intäkter relaterade till service, underhåll och drift av övervakningslösningen, med en avtalstid på 6 år med flera möjliga förlängningar upp till maximalt 12 år.

Niki Gatsonides, Managing Director för Sensys Gatso Netherlands B.V. kommenterar: "Efter att kunden under andra kvartalet 2023 godkände den första milstolpen, har Sensys Gatso nu påbörjat utbyggnadsfasen genom att leverera och installera övervakningssystem i Nederländerna. Vi arbetar nära tillsammans med den holländska allmänna åklagarmyndigheten (Openbaar Ministerie) för att hålla utbyggnadstakten så hög som möjligt och förväntar oss att vi kan rulla ut de maximala 50% som kan tilldelas en enskild leverantör före slutet av 2024. I och med detta räknar vi med att höja kontraktsvärdet för Sensys Gatso från 25 miljoner euro till 37 miljoner euro för hela kontraktsperioden."

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 2 november, 2023 kl 10.05.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244