Sensys Gatso har implementerat sin programvara "Low emission zone" för miljözoner i Amsterdam

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands BV, fått ett slutgiltigt godkännande från sin kund, Amsterdams stad, för implementering av PULS, som används för automatiserad övervakning av Amsterdams miljözon. Undertecknandet av detta kontrakt, värt 6 miljoner kronor, tillkännagavs i vårt pressmeddelande den 28 november 2018.

Amsterdams mål är att kombinera och integrera övervakning av miljözoner, trafikinformation i realtid och ett trafikdatasystem i en enhetlig framtidssäkrad plattform som enkelt kan modifieras baserat på (politiska) förändringar, behov och nya bestämmelser. Amsterdam har valt Sensys Gatsos PULS-plattform som kärnan i lösningen, och som gör det möjligt för Amsterdams stad att övervaka efterlevnad av sina regler och policys.

Sensys Gatso har anslutit tredjeparts kamerainstallationer vilka är placerade på strategiska platser och alla vägar som ger tillgång till stadens centrum. Vår PULS-analysplattform använder dessa kameror för att kategorisera och verifiera all inkommande trafik i realtid. Åtkomstbegränsningar för fordon med förorenande gamla dieselmotorer, gamla mopeder och scooters, taxibilar, touringbilar och andra konfigurationer lagförs automatiskt.

Tydliga riktlinjer och strikt men rättvis övervakning leder till bättre acceptans hos allmänheten och önskade resultat. Med ANPR-motorn som ger en hög detekteringsgrad och ett felutfall på mindre än 0,02%, så har de första positiva resultaten redan uppnåtts.

Martin Aikema, Business Development Manager, kommenterar: "Vi är glada över att ytterligare bidra till en hållbar och ren miljö i staden Amsterdam. PULS kommer dramatiskt att förbättra effektiviteten i analysarbete och övervakning i syfte att hjälpa staden att uppfylla de riktlinjer för luftkvalitet som fastställts av WHO för 2030".

#drivesafe #staysafe #corona #covid19 #makingtrafficsafer 
meddelande från Sensys Gatso på sociala medier.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 252 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SENS ISIN-kod SE0000567729