Sensys Gatso har börjat skicka ut varningsmeddelanden enligt plan i Ghana

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har från och med den 4 juni 2024 via sin 40% joint venture-andel i Nationwide Traffic Management & Enforcement Ltd (NTMEL) i Ghana, börjat skicka ut varningsmeddelanden. Utfärdande av böter är planerat att påbörjas 18 juli 2024. NTMEL tilldelades i slutet av december 2022 ett 11-årigt kontrakt av Ghanas regering för att designa, bygga, finansiera, driva och underhålla ett nationellt trafiksäkerhetsprogram. Det totala kontraktsvärdet för det gemensamma företaget under kontraktets löptid är uppskattat till 800 miljoner kronor. Sensys Gatsos aktieinnehav i NTMEL ger rätt till en vinstandel på 40%.

I nära samarbete med Ghana Police Service (GPS), National Road Safety Authority (NRSA) och andra statliga intressenter, har NTMEL inom 17 månader byggt upp ett fullfjädrat trafiksäkerhetsprogram. Som en del av upplysningskampanjen för att säkerställa allmänhetens acceptans, har man börjat med utfärdandet av varningsmeddelanden den 4 juni 2024. Utfärdandet av böter planeras starta 18 juli 2024.

Den nuvarande NTMEL-organisationen består av 20 utbildade medarbetare på olika avdelningar: backoffice-händelsebearbetning och händelsevalidering, callcenter, trafikövervakning vid väg, teknisk avdelning, ekonomi och redovisning, HR och ledning. Organisationen förväntas växa och anställa mer än 100 medarbetare de närmaste åren, eftersom fast och mobil övervakningsutrustning gradvis implementeras i det rikstäckande programmet. Flera olika gränssnitt har skapats mellan Sensys Gatsos mjukvaruplattform och statliga portaler och databaser. Gränssnitt har testats utförligt för att säkra en stadig och smidig drift och betalningshantering med den högsta integritetsnivån.

Edmar van der Weijden, Managing Director för NTMEL: "Vi är hedrade över att börja göra en livräddande skillnad för trafikanter i Ghana. Tillsammans med våra partners inom den offentliga sektorn har vi arbetat produktivt och i utmärkt anda under de senaste 17 månaderna för att nå denna milstolpe. Med utfärdandet av varningsmeddelanden, snart följt av böter, råder det ingen tvekan om att Ghanas regering, med sina lovvärda trafiksäkerhetsmål, snart kommer att uppnå uppmuntrande resultat som räddar liv och reducerar antal skadade."

Allmänhetens acceptans är en viktig del av alla framgångsrika och hållbara trafiksäkerhetsprogram i Nollvisionen, den framgångsrika trafiksäkerhetspolicyn från 1997 som har sitt ursprung i Sverige. Det är därför som endast varningsmeddelanden kommer att utfärdas under de första veckorna av programmet, som en integrerad del av den offentliga upplysningskampanjen.

Ivo Mönnink, VD för Sensys Gatso Group: "Sensys Gatso har i många år erbjudit komplett trafikövervakning som en tjänst (TRaaS) operatörstjänstprogram till sina kunder i USA, som sträcker sig över 12 stater idag. Sensys Gatso gör nu denna expertis och egenutvecklade teknologier tillgängliga för nya marknader inklusive Afrika, Asien och Stillahavsområdet, och Latinamerika. Vi är stolta över att nu, enligt plan, starta med varningsmeddelanden för vårt TRaaS-erbjudande i Ghana. Detta är verkligen en lovande start på vårt trafiksäkerhetsåtagande till Ghana där Sensys Gatso bidrar med att rädda liv och minska antalet skadade på Ghanas vägar. Samtidigt håller vi genom detta projekt vårt löfte att öka våra återkommande intäkter."

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 11 juni, 2024 kl. 09.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244