Sensys Gatso Group utser ny VD

Styrelsen i Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har utsett Ivo Mönnink till ny verkställande direktör. Ivo Mönnink kommer att tillträda sin nya roll den 1 oktober 2017. Nuvarande verkställande direktör Torbjörn Sandberg kommer att kliva av sin roll vid samma tidpunkt men kvarstå till företagets förfogande fram till 30 mars 2018.

"Vi välkomnar Ivo Mönnink till Sensys Gatso. Med Ivos gedigna affärserfarenhet och bevisat starka ledaregenskaper, har jag och resten av styrelsen funnit en mycket passande person för att leda bolaget in i nästa fas av sin utveckling. Ivo kommer att vara central för att säkerställa fortsatt tillväxt", säger Claes Ödman, styrelseordförande i Sensys Gatso och fortsätter:

"Jag skulle även vilja ta tillfället i akt för att tacka Torbjörn Sandberg för hans utmärkta arbete som VD för Sensys Gatso. Torbjörn har haft en avgörande roll i integrationen mellan Sensys Traffic och Gatso Beheer samt framgångsrikt utvecklat kärnan i vår plattform."

"Jag har ödmjukt accepterat erbjudandet att bli VD för Sensys Gatso. Jag ser verkligen fram emot denna utmaning och kommer att fortsätta det arbete som har påbörjats", säger Ivo Mönnink, nyligen utsedd VD för Sensys Gatso.

Ivo Mönnink har internationell kommersiell erfarenhet från bland annat Unilever och Nike och har tidigare tjänstgjort som VD för flera företag, inklusive Hitec Power Protection och FERM.

I sin sökning efter en ny VD har styrelsen använt en europeisk välrenommerad rekryteringsfirma.

Ivo Mönnink kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 oktober 2017.

29 augusti 2017

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2017, kl 22.00.

För mer information kontakta:
Claes Ödman, styrelseordförande
+46 70 852 85 12

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 169 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SENS ISIN-kod SE0000567729