REGMAR

Sensys Gatso förlänger TRaaS-kontrakt i Pawtucket, Rhode Island med två år och ökar kontraktsvärdet med 19 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, signerat ett nytt 8-årigt kontrakt för automatisk övervakning med staden Pawtucket, RI. Det totala kontraktsvärdet beräknas vara värt upp till USD 13,6 miljoner, motsvarande 139 miljoner kronor och ersätter det ursprungliga sjuåriga kontraktet, undertecknat i december 2022, som var värt USD 12 miljoner. TRaas-kontraktet med staden Pawtucket förlängs härmed med två år och den totala kontraktssumman har vuxit med 19 miljoner kronor, från 120 miljoner kronor till 139 miljoner kronor. Pawtucket-programmet är en kombination av rödljus- och hastighetssystem för skolzoner. I avtalet ingår även möjligheten att lägga till system i programmet efter ömsesidigt samtycke.

Programvaruplattformarna Sensys Gatso PULS och Xilium driver de branschledande T-Serie systemen för rödljus- och hastighetsövervakning. Alla delar av den automatiserade trafikövervakningslösningen levereras till staden Pawtucket av Sensys Gatso.

"Vi är mycket glada över att förlänga vårt partnerskap med staden Pawtucket för att fortsätta arbeta med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USAs President och Managing Director, Bill Braden. "Jag vill tacka polisen och staden för det förtroende de har för oss att vara deras fortsatta leverantör. Genom teknik blir automatiserad trafikövervakning ett kraftfullt verktyg för staden och hjälper till att effektivt hantera trafiken och förbättra säkerheten i samhället."

För mer information:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E [email protected]

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 11 januari, 2024 kl. 10.00.

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244