REGMAR

Sensys Gatso erhåller TRaaS operatörstjänstkontrakt för trafiksäkerhet i Newton, IA, värt 100 miljoner kronor

dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat ett femårigt kontrakt för automatisk hastighetsövervakning med staden Newton, IA, USA. Kontraktet beräknas vara värt upp till USD 10 miljoner, motsvarande 100 miljoner kronor. Programmet beräknas starta under senvåren 2024 med fasta övervakningssystem längs en farlig vägsträcka av Interstate 80.

"Vi ser fram emot att samarbeta med staden Newton för att ta itu med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USAs President och Managing Director, Bill Braden. "Vårt team är redo att arbeta med staden för att implementera deras specifikt utformade automatiserade trafiksäkerhetsprogram. Genom denna teknik blir automatiserad trafikövervakning ett kraftfullt verktyg för staden och hjälper till att effektivt hantera trafiken och förbättra säkerheten i deras samhälle.

Iowa Department of Transportation (DOT) har valt ut en sträcka av I-80 från County Road F-48 till Newton som en säkerhetskorridor på grund av frekvensen och de allvarliga krascherna på den motorvägssträckan.

I ett pressmeddelande i november sa Scott Marler, Iowa Director of Transportation: "Vi har sett höga hastigheter och distraktion bakom ratten stiga, och endast 40 procent av de som dör på Iowas vägar använder säkerhetsbälte. Tyvärr är vår delstats stigande dödsfall konsekvenserna av våra individuella beslut bakom ratten. Vi har alla någon som önskar att vi ska komma hem säkert. Att skapa säkerhetskorridorer är ett sätt som DOT kan hjälpa till att påminna förare om vilken roll de spelar för att se till att alla kommer hem säkert."

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 23 februari, 2024 kl. 15.35.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 302 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244