REGMAR

Sensys Gatso erhåller TRaaS-kontrakt värt 7,5 miljoner kronor för trafiksäkerhet i Marshalltown, IA; utökar sitt avtryck i delstaten

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetssystem, har genom sitt dotterbolag, Sensys Gatso USA, tecknat ett femårigt baskontrakt med staden Marshalltown, IA. Kontraktet följer ett konkurrenskraftigt RFP-val av Sensys Gatso för ett automatiserat hastighetsövervakningsprogram i staden. Kontraktet beräknas vara värt upp till USD 750 000, motsvarande 7,5 miljoner kronor under avtalsperioden. Programmet beräknas starta i början av 2023.

Kapten Chris Jones vid Marshalltowns polisavdelning säger: "Brottsbekämpande myndigheter önskar att de kunde vara överallt, samhällsproblemen är utbredda. Att ha ett program för automatisk trafikövervakning (ATE) hjälper till att ta itu med potentiellt farliga förare i de områden i samhället som betyder mest."

"Sensys Gatso Group har gjort ett fantastiskt jobb med att hjälpa vårt samhälle att utveckla ett ATE-program med uppdaterad teknologi som kan anpassas till vår stads specifika behov. Vi ser fram emot att vidareutveckla vår relation med Sensys Gatso Group och har uppskattat deras input och expertis när vi fortsätter att utveckla vår stads nya trafiksäkerhetsprogram", säger Jones.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Marshalltown för att ta itu med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USA:s President och Managing Director, Bill Braden. "Vårt team är redo att arbeta med staden för att implementera deras specifikt utformade automatiserade trafiksäkerhetsprogram och minska farlig körning i samhället."

Sensys Gatso USA har nu 9 kontrakterade automatiserade trafikövervakningsprogram i delstaten.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 1 december, 2022 kl. 09.40.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 263 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244