Sensys Gatso erhåller tilldelningsbeslut för genomsnittsmätningssystem i Nederländerna till ett värde av SEK 66 miljoner

Justitiedepartementet i Nederländerna har valt Sensys Gatso Netherlands BV till att leverera, installera, underhålla och drifta genomsnittsmätningssystem på landsvägar i Nederländerna. Tilldelningsbeslutet värderas till Euro 6,6 miljoner, motsvarande 66 miljoner kronor. Tilldelningsbeslutet kommer att resultera i ett kontrakt om inget överklagande lämnas in inom tre veckor.

Tilldelningsbeslutet omfattar leverans och installation av 10 system för genomsnittsmätning på landsvägar i Nederländerna. Systemens funktionalitet baseras på en kombination av plattformarna för Sensys Gatso's T-Serie och PULS dataanalys (https://puls.city).

I värdet för tilldelningsbeslutet ingår även ett sexårigt underhålls- och driftavtal.

Leverans och installation av systemen kommer att påbörjas i februari 2019 och förväntas vara totalt levererade vid slutet av 2019.

Utvärdering av anbuden representerar den bästa kombinationen av kvalitet och pris i inkomna anbud. Under de nästkommande tre veckorna finns möjlighet för deltagare i anbudsprocessen att överklaga beslutet om tilldelning. Sensys Gatso kommer att meddela marknaden när kontrakt har tecknats.

Joris Lampe, CCO för Sensys Gatso Group kommenterar: "Vi är mycket stolta över vår utmärkta kvalitetsprissättning i den här konkurrentutsatta upphandlingen. Jag tror att vår flexibla plattform för dataanalys, PULS, tillsammans med vår solida leverans av service i tidigare projekt, har varit en viktig del för att vinna denna tilldelning. Vi ser fram emot att fortsätta vårt starka samarbete med den nederländska regeringen".

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 7 juni, 2018, kl 18.00.

För mer information kontakta:
VD Ivo Mönnink
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 167 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244