Sensys Gatso erhåller order för rödljus- och hastighetsövervakning i Belgien värd 6 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands, erhållit en order för att leverera och supporta den belgiska vallonska regeringen med produkter och tjänster för trafikövervakning. Sensys Gatso kommer att leverera sina T-seriesystem och relaterade tjänster till ett uppskattat värde av 575 000 EUR, motsvarande 6 miljoner kronor.

Denna order på Sensys Gatsos senaste teknik T-serie har tagits emot via Sensys Gatsos belgiska partner Equans. Med hjälp av innovativ målföljande radarteknik övervakar och följer T-serien kontinuerligt hastigheten och positionen för flera fordon i målområdet samtidigt, för att identifiera hastighetsöverträdelser och överträdelser av rödljus och ge exakt identifiering av överträdande fordon. Systemen förväntas vara fullt installerade och i drift under tredje kvartalet 2022.

"Vi är mycket glada över att vår roll som partner till den vallonska regeringen ännu en gång har belönats med en order på våra trafikövervakningslösningar. Vi ser fram emot att fortsätta bygga på denna relation och ge vårt stöd till Belgiens myndigheter i våra gemensamma mål att göra vägarna säkrare", säger Peter Ward, Sales Manager, Sensys Gatso.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 4 mars, 2022 kl. 15.45.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 263 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SENS ISIN-kod SE0000567729