Sensys Gatso erhåller femårigt TRaaS-kontrakt, värt 28 miljoner kronor, för ett nytt hastighetsövervakningsprogram för skolzoner från St. Mary's, Georgia, USA

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, valts av staden St. Mary's, Georgia för att tillhandahålla trafiksäkerhetskamerasystem för skolzoner komplett med programvara och tjänster. Det uppskattade värdet av detta Trafikövervakning som tjänst (TRaaS)-program är 3 miljoner USD, motsvarande 28 miljoner kronor under femårsperioden.

I juli 2018 godkände lagstiftare Georgia House Bill 978, vilket medförde att hastighetskameror kan användas för trafikövervakning i skolzoner. Den nya lagen föreskriver att förare som kör minst 10 mph över hastighetsgränsen måste registreras med kamera, och att böterna sträcker sig från $ 75 till $ 125. Detta har för första gången öppnat dörren i Georgia för automatiserad hastighetsövervakning av kritiska skolzoner där barns säkerhet är viktigast.

Den historiska staden St. Mary's är porten till Cumberland Island National Seashore, den största av Georgia Coasts barriäröar. Dess territorium gränsar till Kings Bay Naval Submarine Base, som är hemmahamn för flera ubåtar i Ohio-klass.

Installationen av de fasta hastighetskamerorna i St. Mary's förväntas påbörjas under våren eller i början av sommaren 2020, baserat på godkännande och installation. "Säkerheten i skolzoner är det viktigaste arbetet som vi gör på Sensys Gatso USA, och att skydda barn är ett uppdrag som vi alla kan dela", säger Andrew Noble, VD, Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 7 januari, 2020, kl 09.15.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 195 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244