Sensys Gatso erhåller femårigt TRaaS-kontrakt, värt 21 miljoner kronor, för hastighetsövervakning vid skolzoner i staden Parma, Ohio

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, valts ut av staden Parma, Ohio för att tillhandahålla sex trafiksäkerhetssystem för skolzoner komplett med programvara och tjänster. Det uppskattade värdet på detta operatörstjänstprogram är 2,2 miljoner USD, motsvarande 21 miljoner kronor, under en femårsperiod.

Sedan maj 2009 har staden Parma använt fotoövervakning som ett verktyg för att begränsa trafik i hög hastighet i och omkring sina skolzoner. Kamerorna är aktiverade endast under skolterminerna och stängs av under sommarlovet när skolan är stängd. Efter ungefär ett års samarbete med stadens tjänstemän har Sensys Gatso USA valts att ersätta den nuvarande leverantören av fotoövervakning i Parma, och kommer att implementera ett nytt kamerasystem med fasta mätplatser. Programmet förväntas vara igång under fjärde kvartalet 2020. Kontraktets längd är på fem år och det finns ytterligare två, tvååriga kontraktsförlängningar vilket möjliggör nästan ett decennium av kontinuitet i programmet.

Parma är den tionde största staden i delstaten Ohio. Med ungefär sju delstatliga vägar som går genom staden och betydande trafikvolymer är hastighetsövervakning och trafiksäkerhet av högsta prioritet. Parma har också utsetts till den tredje säkraste staden i USA med en befolkning över 25 000 invånare och anses vara en utmärkt plats att bilda och uppfostra familj i. "Program som detta för hastighetsövervakning vid skolzoner kommer att hjälpa till i Parmas hårda arbete med syfte att tillhandahålla ett säkert och blomstrande samhälle för dess invånare", säger Andrew Noble, VD, Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 2 juni, 2020, kl 08.00.

För mer information kontakta:

Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 252 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244