REGMAR

Sensys Gatso erhåller femårigt TRaaS-kontrakt för trafiksäkerhet i Webster City värt 7 miljoner kronor, utökar sitt avtryck i Iowa

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag, Sensys Gatso USA, tecknat ett femårigt kontrakt om automatisk hastighetskontroll med staden Webster City, IA. Kontraktet beräknas vara värt upp till USD 720 000, motsvarande 7 miljoner kronor. Programmet med automatiserade fasta hastighetssystem längs två motorvägar i staden beräknas starta sommaren 2023.

"Vårt samhälle uppskattar verkligen det arbete som våra poliser gör dagligen. De krav och förväntningar som har utvecklats under de senaste decennierna kräver att staden tittar på olika strategier och resurser som förbättrar våra tjänstemäns förmåga att utföra sina uppgifter och upprätthålla ett säkert samhälle", säger stadschef Daniel Ortiz-Hernandez. "Beslutet att utöka Webster Citys polisresurser genom att samarbeta med Sensys Gatso för att installera trafikövervakningskameror på viktiga vägar där det finns en hög risknivå på grund av mängden fordon som färdas i alltför höga hastigheter, återspeglar stadens engagemang för säkerhet för våra invånare, poliser och räddningspersonal som måste agera vid fordonsolyckor på dessa vägar".

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Webster City och hjälpa dem med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USA:s President och Managing Director, Bill Braden. "Vårt team är redo att samarbeta med stadens ledning för att implementera deras specifikt utformade automatiserade trafiksäkerhetsprogram och minska farlig körning i samhället. Automatiserad trafikövervakning som teknologi blir en kraftfull hävstång för staden och hjälper till att effektivt hantera trafiksäkerheten i Webster City."

Sensys Gatso USA har nu 11 kontrakterade automatiserade trafikövervakningsprogram i delstaten.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 20 april, 2023 kl. 10.45.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244