REGMAR

Sensys Gatso erhåller femårigt TRaaS-kontrakt för rödljus- och hastighetsövervakning från Marion, Iowa USA, värt 44 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA via en konkurrensutsatt anbudsprocess, erhållit ett femårigt kontrakt för automatisk hastighetsövervakning vid skolzoner från staden Marion. Kontraktet beräknas vara värt upp till USD 4,1 miljoner, motsvarande 44 miljoner kronor. Programmet kommer att innehålla system för rödljusövervakning inklusive hastighetsövervakning under trafikljusets gröna fas, samt ett mobilt hastighetsfordon. Programmet beräknas starta i slutet av juni.

"Staden Marion fastslog att personalbrist hade en negativ inverkan på trafikövervakningsinsatserna, och godkände i april 2023 användningen av kameror för Automated Traffic Enforcement (ATE) i syfte att hjälpa till med dessa aktiviteter och frigöra poliser för andra uppgifter", sa Marions polischef Mike Kitsmiller.

I sin rekommendation till kommunfullmäktige att välja Sensys Gatso, citerade Kitsmiller följande skäl:

  1. Sensys Gatso har varit i drift i Iowa i flera år och servar för närvarande merparten av städerna i Iowa med ATE-program,
  2. De erbjuder ett robust analytiskt program som kommer att hjälpa till att spåra och följa effektiviteten av ATE-programmet, och
  3. Sensys Gatso rekommenderades av andra avdelningar; och de har en lokal närvaro i Marion vilket kommer att gynna staden stort.

"Avdelningen ser fram emot att arbeta med Sensys Gatso och planeringsmöten har planerats in redan nästa vecka", sa Kitsmiller.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med staden Marion för att ta itu med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USA:s President och Managing Director, Bill Braden. "Jag uppskattar det förtroende som staden har uttryckt för Sensys Gatso genom valet av oss i deras konkurrensutsatta anbudsprocess. Vårt team är redo att samarbeta med staden för att implementera deras specifikt utformade automatiserade trafiksäkerhetsprogram och minska farlig körning och kollisioner i samhället."

Sensys Gatso USA har nu 12 kontrakterade automatiserade trafikövervakningsprogram i delstaten.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 24 maj, 2023 kl. 08.45.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244