Sensys Gatso erhåller ett femårigt TRaaS-kontrakt värt 100 miljoner kronor för hastighetsövervakning i Cedar Rapids, Iowa

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat en femårig förlängning av TRaaS-kontraktet med Cedar Rapids, Iowa, till ett värde av cirka 9,8 miljoner USD under avtalsperioden, motsvarande cirka 100 miljoner kronor.

Denna förlängning fortsätter det tioåriga servicepartnerskapet mellan Cedar Rapids och Sensys Gatso. Det nyligen tecknade TRaaS-avtalet kommer att täcka rödljusövervakningssystem med "speed-on-green"-funktionalitet, system för hastighetsövervakning på motorvägar och mobila fordonsmonterade hastighetsövervakningssystem.

Sensys Gatso förser detta partnerskap med en komplett och nyckelfärdig trafikövervakningslösning genom sömlös integrering av alla nödvändiga element för ett framgångsrikt automatiserat trafikövervakningsprogram inklusive foton, kundservice och att administrera inbetalningar. Grunden för vår hastighets- och rödljuskamerateknologi är Sensys Gatsos marknadsledande mjukvaruplattformar PULS och Xilium.

"Det är med stor glädje och stolthet som vi fortsätter vår relation med Cedar Rapids. Genom detta avtal kommer vår TRaaS-lösning att fortsätta att leverera trafik- och samhällssäkerhet för invånarna i Cedar Rapids", säger Bill Braden, President, Sensys Gatso USA.

"Vi är stolta över att Sensys Gatso USA har behållit och stärkt sin marknadsposition med kontraktsförnyelser i både Cedar Rapids och Des Moines. Utöver detta har Sensys Gatso USA utökat sitt fotavtryck genom att addera en ny kund Oelwein, i februari 2022, vilket ger oss en marknadsandel på mer än 50% av de totala programmen i delstaten" säger Ivo Mönnink, VD, Sensys Gatso Group AB.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 20 juni, 2022 kl. 11.10.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 263 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SENS ISIN-kod SE0000567729