REG

Sensys Gatso avser att föreslå årsstämman 2023 omvänd aktiesplit 80:1 för att locka fler internationella investerare

Styrelsen för Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, avser att föreslå årsstämman 2023 omvänd aktiesplit 80:1. Sensys Gatso fortsätter att expandera den globala verksamheten, vi går in i en ny fas, och siktar på att attrahera ytterligare internationella investerare. Mer information kommer i kallelsen till årsstämman som skickas ut inom kort.

Helåret 2022 hade Sensys Gatso ett av sina mest framgångsrika år i bolagets 65-åriga historia, med en orderingång på totalt 1,5 miljarder kronor. Sensys Gatso var framgångsrik i att förhandla fram långa kontrakt med myndigheter och stater som säkerställer intäkter under många år framöver på bolagets hemmamarknader i Sverige, Nederländerna, Australien och USA.

Fokus på affärsmodellen TRaaS har lett till en avsevärd ökning med 26% av bolagets återkommande intäkter under 2022. Tack vare denna strategi var bolagets andel TRaaS-intäkter 63% av totala intäkterna 2022. I USA växte bolagets TRaaS-verksamhet med 36% och Sensys Gatso fick också ytterligare TRaaS-intäkter i Australien.

Med expansionen av TRaaS-verksamheten ökar samtidigt bruttomarginalen, vilket stärker Sensys Gatsos redan solida finansiella ställning.

Sensys Gatso fortsätter att arbeta mot det långsiktiga målet att öka nettoomsättningen till mer än 1 miljard kronor, varav över 600 miljoner kronor kommer från TRaaS-intäkter år 2025. Sensys Gatso behåller också ambitionen att öka EBITDA-marginalen till mer än 15% år 2025.

"Sensys Gatso går in i en ny fas när vi fortsätter att sträva mot vårt långsiktiga mål. Vi expanderar vår internationella verksamhet och vill locka fler internationella investerare. USA, Australien, Nederländerna och Sverige är för närvarande Sensys Gatsos största marknader," enligt VD Ivo Mönnink, som också konstaterar att de underliggande marknaderna är robusta.

Kallelse till årsstämman kommer att skickas inom kort med förslag från styrelsen.

Informationen lämnades, genom kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april, 2023 kl. 18.10.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244