Sensys Gatso Australia erhåller TRaaS-order för ett nytt program för automatiserad övervakning av trafikförseelser i Tasmanien till ett värde av 73,5 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Australia, erhållit en order på tillhandahållande av ett program för automatiserad övervakning av trafikförseelser (ATOE) i delstaten Tasmanien. Ordern gäller en period av två år med möjlighet till ett års förlängning. Det treåriga kontraktsvärdet är AUD 10,5 miljoner motsvarande cirka 73,5 miljoner kronor.

Ordern avser etablering av ett nytt ATOE-program levererat som en prenumerationstjänst som täcker Operatörstjänster och leveranser av Programvara som en tjänst. Delmodulen Operatörstjänster kommer att fånga trafiksäkerhetsincidenter genom implementering av Sensys Gatsos teknik installerad i fordon och släpvagnar som hanteras av vår välutbildade personal. Programvara som en tjänst tillhandahåller ett värdbaserat bedömningssystem baserat på Sensys Gatso Puls- och Xilium-produkter, skräddarsydda för användning av delstatens bedömningsteam.

Lösningen kommer initialt att leverera hastighetsövervakning från tidig början av andra halvåret 2022, med option på ytterligare övervakningsfunktion som kan läggas till som en extra tjänst i framtiden. Optionen med ytterligare övervakning kommer att öka kontraktsvärdet när den aktiveras och inkludera ANPR (Automatic Number Plate Recognition), mobil restidsmätning, övervakning av distraherad förare samt övervakning av rörelser.

Sensys Gatso Australias Managing Director Enzo Dri kommenterar: "Det är ett spännande initiativ i Tasmanien som vi får vara en del av. Vi ser fram emot att etablera ett program i samarbete med Department of State Growth som kommer att öka trafiksäkerheten i hela delstaten. Detta TRaaS-engagemang kommer att visa upp bredden av vår erfarenhet av övervakning och göra det möjligt för Tasmanien att inrikta sig på en minskning av skador och dödsfall med en ökad öppen och dold närvaro i vägnätet."

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 31 maj, 2022 kl. 08.45.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 263 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244