Sensys Gatso Australia erhåller tekniskt typgodkännande för Gatso T-seriens mobila digitala trafiksäkerhetskamera (MDRSC)

Sensys Gatso Australia, ett dotterbolag till Sensys Gatso Group, har erhållit tekniskt typgodkännande för Gatso T-Serien mobila digitala trafiksäkerhetskamera (MDRSC). Detta godkännande gör det möjligt för Victoria-polisen att använda Gatso T-serie MDRSC-system för övervakning och för att avskräcka fortkörande bilister "när som helst och var som helst" över delstaten Victoria.

Det mobila digitala trafiksäkerhetssystemet bygger på Sensys Gatsos T-series-plattform som använder en målföljande radar i världsklass, som kan följa och mäta hastigheter för flera fordon över fler än 6 körfält. Det har en exklusivt designad 20 megapixelkamera som producerar högkvalitativa bilder och har specialdesignad programvara för den australienska marknaden.

Sensys Gatso Australias VD Enzo Dri kommenterar: "Vi är stolta över detta betydande resultat. Det har uppnåtts genom samarbete med delstaten Victoria och dess trafiksäkerhetsprogram. Vi tror att denna lösning kommer att bidra till att minska antalet fortkörande fordon på Victorias vägnät och därmed bidra till att minimera allvarliga personskador och dödsolyckor."

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 11 december 2019 kl. 08.30.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 195 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244