REGMAR

Sensys Gatso Australia erhåller order på Trafikövervakning som tjänst (TRaaS) för utbyggnad av tjänster i Tasmanien till ett värde av 26 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Australia, erhållit flera order om tillhandahållande av ytterligare tjänster för hastighetsövervakning och övervakning av distraherad körning (distracted driving) som en del av programmet för automatisk övervakning av trafikbrott (ATOE) i staten Tasmanien. Ordrarna är för en 2-årsperiod och det sammanlagda kontraktsvärdet är AUD 3,6 miljoner, motsvarande cirka 26 miljoner kronor.

Beställningarna avser utbyggnaden av det befintliga ATOE-programmet som levereras som en prenumerationstjänst som täcker Operatörstjänster och Software as a Service-leveranser. Beställningarna inkluderar utökade drifttimmar för hastighetsövervakning och införandet av ytterligare funktionalitet för övervakning av distraherad körning.

Lösningen kommer att öka släpvagns- och fordonsmonterade övervakningssystem för hastighet som används på Tasmaniens vägar under andra halvan av 2023. Den kommer också att distribuera teknik för att fånga upp illegal användning av mobiltelefoner och säkerhetsbälten genom en lösning för distraherad körning. Lösningen är globalt sett den första implementeringen för Sensys Gatso-organisationen.

Det befintliga ATOE-kontraktet möjliggör även framtida addering av valfri ytterligare övervakning, när den aktiveras av kunden, för ANPR (Automatic Number Plate Recognition), Mobil restidsmätning och övervakning av rörelser.

Sensys Gatso Australias Managing Director Enzo Dri kommenterar: "Efter att ha påbörjat basprogrammet med Department of State Growth i Tasmanien 2022, är detta ett exempel på hur en samarbetsrelation med ett gemensamt mål kan utöka ett framgångsrikt trafiksäkerhetsprogram i en delstat. Den här expansionen ökar vår TRaaS-leverans i Australien och är en uppvisning av bredden av våra övervakningslösningar genom att göra det möjligt för Tasmanien att använda ytterligare metoder med målsättningen att minska skador och dödsfall över vägnätet."

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 8 juni, 2023 kl. 10.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244