Ny organisation i Sensys Gatso Group

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, annonserar en ny organisation.

Verksamheten i Sensys Gatso Group organiseras i följande två affärsenheter:

Affärsenhet Systems som omfattar hela systemverksamheten, huvudsakligen bestående av de nuvarande verksamheterna i Sverige och Nederländerna samt försäljningskontoren i Förenade Arabemiraten, Singapore och Tyskland. Affärsenheten som har ca 130 medarbetare kommer att ledas av Göran Löfqvist - Executive Vice President Systems. Göran har varit verksam inom Sensys Traffic AB i 15 år, senast som utvecklingschef.

Affärsenhet Managed Services som omfattar Sensys Gatso Groups amerikanska verksamhet Gatso USA samt utveckling av nya operatörs- och tjänsteaffärer på utvalda marknader. Affärsenheten som har ca 50 medarbetare kommer att ledas av Timo Gatsonides, Executive Vice President. Timo Gatsonides var VD för Gatso Beheer B.V. och är sonson till Gatsos grundare.

Utöver affärsenheterna består organisationen av följande två centrala enheter:
Finance & Administration som leds av Niki Gatsonides - Chief Financial Officer, utgör Sensys Gatso Groups ekonomi- och finansfunktion samt administration. Vidare rapporterar Sensys Gatso Groups australiensiska verksamhet med ca 20 medarbetare till Niki, som var ekonomichef på Gatso Beheer B.V. och är sonson till Gatsos grundare.

Corporate Development som leds av Johan Frilund - Executive Vice President, omfattar strategi, förvärv och kommunikation. Johan har varit VD för Sensys Traffic AB fram till maj 2015 och är arkitekten bakom förvärvet av Gatso samt ansvarig för integrationen inom Sensys Gatso Group.

Sensys Gatso Groups koncernledning består av Johan Frilund, Niki Gatsonides, Timo Gatsonides och Göran Löfqvist samt bolagets VD och Koncernchef Torbjörn Sandberg.

- Jag är väldigt stolt att få presentera vår nya organisation och vår nya koncernledning. Både ledning och organisation har en bredd och ett djup som saknar motsvarighet i branschen. Det känns mycket stimulerande att tillsammans med dessa få leda Sensys Gatso Group in i framtiden, säger Torbjörn Sandberg, koncernchef och VD för Sensys Gatso Group AB.

2015-08-21

För mer information:
VD Torbjörn Sandberg
M 0768-43 43 76
[email protected]

För mer information besök www.sensysgatso.com

Om Sensys Gatso Group
Sensys Gatso Group är den ledande leverantören av systemlösningar för trafiksäkerhet inom det s.k. ATK-området (automatisk trafiksäkerhetskontroll). Sensys Gatso har dotterbolag i Australien, Tyskland, Holland, Sverige, Förenade arabemiraten och USA. Sensys Gatso koncernens aktier är noterade på NASDAQ OMX Stockholm. Gruppen har 200 anställda och är resultatet av en sammanslagning av Sensys Traffic AB och Gatso Beheer BV efter Sensys Traffics förvärv av Gatso Beheer. Sensys Traffic hade en omsättning på 160,6 Mkr under 2014 och Gatso Beheer hade en proforma-omsättning på 275,5 Mkr under räkenskapsåret som slutade den 30 sep 2014.


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244