Förhindra trafikolyckor under Corona-krisen

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, råder fordonsförare att vara extra försiktiga när de kör under denna globala Corona-kris. Som stöd för detta vill gruppen dela följande meddelande. Under ett vanligt år skadas cirka 20 000 människor så svårt att de måste läggas in på sjukhus till följd av trafikolyckor bara i Nederländerna. En stor del av dessa händelser är ett resultat av slarvigt körbeteende. Det är uppenbart att varje inläggning på sjukhus som kan undvikas minskar trycket på vår redan hårt pressade sjukvård.

"Från vår ambition 'Att göra trafiken säkrare' känner vi behovet av att öka medvetenheten särskilt under denna extraordinära tid. Det kan vara frestande att köra lite snabbare när det är mindre trafik på vägarna. Och med skolor stängda kan det finnas fler oskyddade personer i trafikmiljön", säger Ivo Mönnink, VD, Sensys Gatso Group AB.

Förare tenderar att köra annorlunda när det är mindre trafik. Detta är farligt. Vissa yrken arbetar under ökade stressnivåer vilket leder till ökad trötthet. Mellan 15% och 20% av alla trafikolyckor beräknas vara (delvis) på grund av trötthet hos förare. Det är inte svårt att föreställa sig att lastbilsförare och sjukvårdspersonal, två av de grupper som arbetar extra hårt under denna kris, är tröttare än vanligt när de kör. Man kan också lockas att skicka meddelanden eller ringa samtal när trafiken är lugnare.

"Varje sjukhussäng räknas för närvarande. Om vi alla kör säkrare och med mer medvetenhet kan vi minska antalet inläggningar på sjukhus som orsaks av trafikrelaterade olyckor. För din egen personliga säkerhet, vänligen gör allt för att undvika ett akutbesök just nu ", enligt Ivo Mönnink.

#drivesafe #staysafe #corona #covid19 #makingtrafficsafer
meddelande från Sensys Gatso på sociala medier. Vänligen dela detta meddelande.

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 31 mars, 2020, kl. 14:00.

TIS, MAR 31, 2020

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 252 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244