ATK har räddat liv i 10 år

Det svenska ATK-systemet (Automatisk TrafiksäkerhetsKontroll), fyller nu 10 år. Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har varit leverantör av tekniken under alla dessa år. 

Trafikverket gick i helgen ut med att ATK-systemet fyller 10 år. De 1 500 ATK-system som fanns vid utgången av 2015 räddar 20 liv per år och minskar antalet svårt skadade med mer än 70 personer per år. Trafikverkets måldirektör Maria Krafft säger i en intervju i Sveriges Television "De närmaste tre åren kommer vi att sätta upp ytterligare 700 eftersom de är så effektiva när det gäller att få ner hastigheterna och de räddar mellan 20 och 30 liv om året". 

Trafikverket tecknade i juli 2013 ett avtal med Sensys Gatso Group AB om leverans av ATK-system. Trafikverket orderlägger årsvis enligt Trafikverkets interna planeringsprocess. Något åtagande om volymer för de kommande tre åren har dock ännu inte gjorts. 

Pressmeddelande 29 augusti 2016

För mer information:
Johan Frilund, EVP
M 46 732-74 28 23
E [email protected]

Sensys Gatso är en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar för nationer, städer och åkeriägare. Sensys Gatso har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA samt en filial i Förenade Arabemiraten.  Sensys Gatso-koncernens aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 202 anställda och är resultatet av en sammanslagning av Sensys Traffic AB och Gatso Beheer B.V. efter förvärvet av Gatso Beheer.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SENS ISIN-kod SE0000567729