Doxa utökar sitt distributörsnätverk i USA

Doxa har tecknat ett distributörsavtal med Dental City, vilket ytterligare förstärker Doxas geografiska närvaro på den nordamerikanska marknaden.

Dental City är baserat i Green Bay, Wisconsin och har i över 25 år distribuerat produkter till den amerikanska dentalmarknaden. Dental City är idag ännu en relativt liten aktör, men har under de senaste åren visat på en hög och stadig tillväxt. Dental City har en säljkår på 50 innesäljare som arbetar med en kundstock på över 14 000 tandläkare.

Under Chicago Dental Society Midwinter Meeting, som hölls i Chicago den 20-22 februari, möttes Doxas ledning och representanter från Dental City för att diskutera detaljerna kring planerade marknadsaktiviteter. Detta var bara ett av många intressanta möten som Doxa hade i Chicago med både nuvarande och presumtiva kunder.

"Avtalet med Dental City är ett ytterligare steg i vår strategi att bredda vårt distributörsnätverk i USA. Dental Citys säljare har stor kunskap om produkterna de erbjuder och en djup förståelse för den amerikanska dentalmarknaden. Detta har lett till bolagets starka tillväxt över de senaste åren. Vi arbetar nu intensivt med utbildning av Dental Citys personal samt med förberedelser inför lanseringen av Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir Bioceramic Implant Cement hos Dental City som sker nu i mars", säger Kim Minnis, Försäljningschef för Nordamerika på Doxa.

För ytterligare information:
Henrik Nedoh VD, telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

KORT OM DOXA
Doxa är ett Uppsalabaserat dentalbolag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända produkter inom global tandvård. Utvecklingen baseras på en väl patenterad biokeramisk teknologi. Våra produkter, som säljs och marknadsförs under produktnamnet Ceramir®, Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir® Bioceramic Implant Cement, är re-mineraliserande, vävnadsvänliga och för tandläkaren tidseffektiva dentalcement för permanent cementering av kronor och broar. Doxa Aktiebolag (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected] ).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB