REGMAR

DOXA FÖRVÄRVAR DEFENSIV RETAIL I MALMÖ

Doxa har i dag, genom en bolagsaffär, förvärvat Stridsyxan 2 på Jägersro i Malmö. Säljare är SLP. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till ca 144 mkr.

Fastigheten Stridsyxan 2, som är upplåten med tomträtt, omfattar 11 382 kvm och är uthyrd till starka hyresgäster, bland annat EKO Stormarknad, Friluftsvaror och Engelbrektsboden. Det finns även en vakant lokal med god access och bra skyltläge. Fastigheten har ett hyresvärde på ca 16,4 mkr.

"-Vi är mycket nöjda med förvärvet av Stridsyxan 2. Fastigheten har ett utmärkt läge i ett etablerat handelsområde nära Inre Ringvägen. Fastigheten är en välkänd och mycket uppskattad stadsnära handelsplats i Malmö och är ett bra exempel på välfungerande defensiv retail, ett segment där vi fortsatt ser stora möjligheter. Fastigheten erbjuder stabil avkastning, samtidigt som det finns möjligheter för framtida värdeskapande.", säger Victor Persson, vd på Doxa.

Köpeskilling erläggs kontant. Tillträde äger rum 30 juni 2022.

Bifogat: Pressmedddelande, Doxa förvärvar defensiv retail i Malmö. Som även finns tillgängligt på www.doxa.se/nyheter

Denna information är sådan information som Doxa AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 19 maj 2022 klockan 10:00.

Victor Persson                                                           
VD                                                                                 
Telefon: 0702-586375                                             
E-post: [email protected]        

Patrik Melin
CFO
Telefon: 0706-218285
E-post: [email protected]

Doxa är verksamt inom fastighetsinvesteringar och dentalprodukter. Investeringsverksamheten är inriktad på svenska onoterade och noterade fastighetsrelaterade aktier och andra fastighetsrelaterade tillgångar utan begränsning till fastighetskategori, region eller innehavstid. Dentalverksamheten utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända globala tandvårdsprodukter. Doxa Aktiebolag (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser (tel: 08-121 576 90; email [email protected]).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB