REG

Ceramir® Restore QuikCap försäljningen har börjat i USA

Under januari månad har Doxas distributörer, däribland Henry Schein, Patterson, Darby, Benco, Safco, Dental City m.fl. i USA tagit in Ceramir® Restore Quikcap i sina sortiment och erbjuder nu produkten via sina olika försäljningskanaler.

Doxa har under januari månad löpande erhållit de första lanseringsorderna från flera av distributörerna. Dessa har Doxa nu levererat vilket innebär att tandläkare på den amerikanska marknaden nu har tillgång till Doxas nya produkt Ceramir® Restore QuikCap. Gensvaret från våra distributörer och de tandläkare som har varit med i utvecklingsarbetet av den nya produkten har varit positivt.

Ceramir® Restore QuikCap är ett bioaktivt tandfyllnadsmaterial baserat på Doxas unika Ceramir®-teknologi. Produkten är speciellt lämplig för barn- och äldretandvård, som är applikationer där teknologins egenskaper kommer som bäst till sin rätt. Produkten tillhör kategorin av tandfyllnadsmaterial som används i små- och medelstora fyllningar där belastningen är begränsad. Marknadsstorleken i USA för det segment som Ceramir Restore nu blir en del av beräknas årligen vara värd ca 40 MUSD.

Lanseringen av Ceramir® Restore QuikCap förstärks genom Doxas deltagande i den stora dentalmässan i Chicago som i år arrangeras som en digital mässa. Doxa har redan bokat in ett flertal utbildningstillfällen med tandläkare och tandvårdspersonal i samband med mässan.

"Introduktionen och försäljningsstarten av Ceramir® Restore QuikCap är en viktig byggsten i vår tillväxtstrategi och visar att Ceramir® teknologin med dess bioaktivitet och biokompabilitet är applicerbar inom ett flertal användningsområden." säger Henrik Nedoh, VD Doxa.

För ytterligare information:

Henrik Nedoh, VD

Telefon: 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se

Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Kort om Doxa

Doxa är ett Uppsalabaserat dentalbolag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända produkter inom global tandvård. Utvecklingen baseras på en väl patenterad biokeramisk teknologi. Våra produkter, som idag säljs och marknadsförs under produktnamnen Ceramir®, Ceramir Crown & Bridge och Ceramir Bioceramic Implant Cement, är re-mineraliserande, vävnadsvänliga och för tandläkaren tidseffektiva dentalcement för permanent cementering av kronor och broar. Doxa Aktiebolag (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser (tel: 08 - 121 576 90; e-mail [email protected] ).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB