Dr Charlotta Gauffin ny Chief Scientific Officer på Dicot

Pressmeddelande: Uppsala, 19 april 2022. Dr Charlotta Gauffin anställs 11 juli som Chief Scientific Officer på Dicot med uppdraget att leda utvecklingen av företagets potensläkemedel. Dr Gauffin har över 20 års erfarenhet av läkemedelsutveckling varav mer än 15 år inom klinisk utveckling.

Uppsalabaserade läkemedelsföretaget Dicot har tidigare meddelat att man avser bredda och förstärka ledningen inför nästa fas där fokus ska ligga på kliniska studier, affärsutveckling och partnerskap med internationella läkemedelsbolag. Ett viktigt led i detta är anställningen av en Chief Scientific Officer (CSO). Rekryteringen är precis avslutad och Dr Charlotta Gauffin blir Dicots nya CSO från 11 juli.

Charlotta har över 20 års erfarenhet inom läkemedelsutveckling, från exempelvis Biovitrum, Medivir och Galderma. Senaste 15 åren har hon varit ansvarig för klinisk utveckling och projektledning bland annat som programdirektör på Quintiles, och senast som Head of Clinical Operations på LIDDS AB.

"Vi är mycket glada för att Charlotta kommer in i bolaget. Charlotta har helt rätt kompetens för uppgiften att på bästa sätt driva företagets läkemedelsutveckling i linje med vår affärsstrategi. Rekryteringen av Charlotta är en viktig del i arbetet att förstärka Dicots ledningsgrupp inför bolagets nästa fas", säger Elin Trampe, vd på Dicot.  

"Dicot är ett företag med hög kompetens och med en lovande läkemedelskandidat i LIB-01. Jag ser mycket fram emot att få driva Dicots läkemedelsutveckling och uppgiften att ta LIB-01 in i klinisk fas på väg mot en framtida registrering", säger Charlotta Gauffin, Dicots tillträdande CSO. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, CEO
Tel: +46 739 80 14 08
Email: [email protected] 

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd