Dicot tecknar forskningsavtal med forskare på Madagaskar

Dicot har tecknat avtal med Dr. Solofoniana Razafimahefa vid Institute Malgache De Recherches Appliquées, Antananarivo, Madagaskar, rörande forskningssamarbete för att bättre förstå verkningsmekanismen för Dicots läkemedelskandidat LibiguinTM

Dr. Razafimahefa har tidigare samarbetat med Dicots grundare och forskningsansvarige, professor Jarl Wikberg, kring medicinalväxter på Madagaskar och det är nu mycket glädjande att Dicot kan återuppta det tidigare mycket fruktsamma samarbetet med Dr. Razafimahefa, säger Dicots vd Göran Beijer. 

- Ursprunget till LibiguinTM är forskning på Uppsala universitet driven av professor Jarl Wikberg rörande roten från ett träd på Madagaskar, som där har folkmedicinsk användning för att behandla sviktande sexuell förmåga. När vi isolerade och strukturbestämde LibiguinTM fann vi att substansen på ett nästan identiskt sätt, och i förvånansvärt låga doser, reproducerade effekten på försöksdjur för vad som rapporterats kring den folkmedicinska användningen av roten; effekter som indikerar potentialen att använda LibiguinTM för behandling av både erektionssvikt och för tidig utlösning, säger professor Jarl Wikberg. 

- Vi har vissa teorier kring hur LibiguinTM utövar sin verkan och samarbetet med Dr. Razafimahefa är ett led i vår forskning att fördjupa förståelsen för hur substansen utövar sina mycket kraftfulla effekter. Samarbetet pågår redan för fullt och det är mycket roligt att nu återuppta samarbetet med en så kompetent forskare som Dr. Razafimahefa, avslutar professor Jarl Wikberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Göran Beijer, vd, Dicot AB Telefon: +46 (0) 706 63 60 09, E-post: [email protected]

Om Dicot AB (publ)
Dicots affärsidé är att utveckla produkten LibiguinTM som läkemedel för behandling av sexuella dysfunktioner. Utvecklingen sker i egen regi upp till kliniska faser. Det är bolagets intention att därefter vid lämpliga tidpunkter ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade sale, med etablerat större läkemedelsföretag för att kunna introducera LibiguinTM på världsmarknaden. Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 700 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.

Bifogade filer

Dicot_Pressrelease.pdf

Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd