Dicot startar upprepad dosering i sin kliniska studie

Pressmeddelande: Uppsala, 14 november 2023. Potensläkemedelsutvecklaren Dicots fas 1-studie går nu in sin andra och sista del. Efter tidigare meddelad rekryteringstart av deltagare till det som kallas MAD, är nu själva doseringen redo att starta där deltagarna ges upprepad dosering.

Imorgon bitti doseras de första deltagarna i Dicots andra och avslutande del av sin kliniska fas 1-prövning. Inledningsvis gavs deltagarna en singeldos (kallad Single Ascending Dose, SAD). Nu ska nya deltagare få upprepad dosering (Multiple Ascending Dose, MAD). 

MAD-delen planeras omfatta ett 25-tal deltagare som är fördelade i olika dosgrupper och där doseringen gradvis ökar mellan de olika grupperna. Efter intaget genomförs täta säkerhetskontroller där bland annat blodprov, blodtryck och EKG tas, vilket är standardförfaringen vid den här typen av first in human-studier.

Hela fas 1-prövningen är placebokontrollerad och har som primärt syfte att utvärdera LIB-01s säkerhetsprofil i människa. Studien är också dubbelblindad, vilket innebär att vissa deltagare får LIB-01 och vissa får placebo samt att varken deltagaren eller läkaren vet vilket av de två som doserats.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, vd
Telefon: +46 725 021010
E-post: [email protected]

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 80 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 4 400 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd