REGMAR

Dicot Pharmas nyemission övertecknad

Uppsala, 4 september 2024. Dicot Pharma AB ("Dicot Pharma") meddelar idag att företrädesemissionen av units tecknades till 124 procent och därmed blev övertecknad. Emissionen består av aktier och teckningsoptioner av serie 6 ("Units"), med företrädesrätt för befintliga aktieägare ("Företrädesemissionen"). Utfallet visar att 97 645 294 Units (cirka 95,5 procent av Företrädesemissionen) har tecknats med uniträtter. Dicot Pharma mottog därutöver ansökningar om teckning av ytterligare totalt 29 206 360 Units utan stöd av uniträtter (cirka 28,6 procent av Företrädesemissionen). Mot bakgrund av detta och för att tillgodose investerarnas stora intresse att delta i Företrädesemissionen har styrelsen i Dicot Pharma beslutat att nyttja bemyndigandet avseende övertilldelningsoptionen erhållet vid extra bolagsstämma 1 augusti 2024, medförande att ytterligare fem procent av det befintliga antalet aktier efter Företrädesemissionens genomförande, motsvarande 12,3 miljoner kronor, emitteras. Genom Företrädesemissionen och övertilldelningsoption tillförs Dicot Pharma därmed 134,9 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. De som har tilldelats Units utan stöd av uniträtter kommer att meddelas genom distribution av avräkningsnota. Ingen allokering har gjorts till de parter som utgav emissionsgarantier inom ramen för Företrädesemissionen.

"Vi är oerhört glada över det starka stödet i emissionen från våra befintliga aktieägare och från nya investerare. Att Företrädesemissionen övertecknades visar på det stora intresset för Dicot Pharma och tilltron på vår läkemedelsutveckling. Vi har även fått veta att större ägare, inklusive styrelse och ledning, tecknade mer än sina på förhand ingångna teckningsåtaganden, vilket vi uppskattar oerhört. Med detta fina utfall kan vi med stark finansiell ställning ta potensläkemedelskandidaten LIB-01 genom den så kallade proof of concept-fasen och dessutom investera i utvecklandet av nya indikationer. Vi har stor tillförsikt inför framtiden och vill uttrycka vår varma tacksamhet till alla er som har stöttat oss och kommer att se till att hantera ert förtroende med omsorg", säger Elin Trampe, vd i Dicot Pharma.

Utfall i Företrädesemissionen samt utnyttjande av övertilldelningsoption

Teckningsperioden för Företrädesemissionen slutade den 30 augusti 2024. Företrädesemissionen bestod av högst 102 195 229 Units. Av dessa tecknades 97 645 294 (cirka 95,5 procent av Företrädesemissionen) med stöd av uniträtter och ytterligare 29 206 360 tecknades utan stöd av uniträtter (cirka 28,6 procent). Totalt tecknades därmed 126 851 654 Units med och utan stöd av uniträtter (cirka 124,1 procent). Således är Företrädesemissionen övertecknad och ingen tilldelning sker till de investerare som lämnat emissionsgarantier.

Mot bakgrund av det stora intresset och för att tillgodose investerarnas vilja att delta i Företrädesemissionen har styrelsen i Dicot Pharma beslutat att nyttja bemyndigandet avseende övertilldelningsoption (det så kallade utökade erbjudandet), erhållet vid extra bolagsstämma 1 augusti 2024, vilket medför att ytterligare fem procent av det befintliga antalet aktier efter Företrädesemissionens genomförande, motsvarande 12,3 miljoner kronor, emitteras. Det extra kapitaltillskottet kommer att disponeras för utveckling av nya indikationer samt tidigareläggning av R&D-aktiviteter.

Genom Företrädesemissionen och övertilldelningsoption tillförs Dicot Pharma därmed 134,9 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader. Övertilldelningen görs till samma villkor som i Företrädesemissionen och berättigade till tilldelning är de som anmält sig för teckning i Företrädesemissionen, men som inte fått full tilldelning i enlighet med sin teckning.

De som erhållit tilldelning inom ramen för teckning utan företrädesrätt, inklusive övertilldelningen, kommer erhålla aktier och teckningsoptioner av serie 6 direkt istället för betald tecknad Unit ("BTU").

Besked om tilldelning

Tilldelning av Units som tecknats utan stöd av uniträtter inom ramen för Företrädesemissionen samt avseende övertilldelningsoptionen har skett i enlighet med tilldelningsprinciperna i prospektet som publicerades den 14 augusti 2024. Besked om tilldelning av Units som tecknats utan stöd av uniträtter kommer inom kort att skickas till dem som tilldelats Units genom en avräkningsnota. Betalning för tilldelade Units ska ske genom kontant betalning i enlighet med anvisningarna på avräkningsnotan. Förvaltarregistrerade aktieägare kommer att få besked om tilldelning i enlighet med rutinerna hos respektive förvaltare.

Antal aktier och aktiekapital

Genom Företrädesemissionen och övertilldelningsoptionen ökar aktiekapitalet i Dicot Pharma med 6 295 226,056 kronor från 5 722 932,838 kronor till 12 018 158,894 kronor genom emission av 899 318 008 aktier. Antalet aktier ökar därmed från 817 561 834 till 1 716 879 842 aktier. Utspädningen uppgår till 52,4 procent.

Handel med BTU och omvandling till aktier och teckningsoptioner av serie 6

Handel med BTU kommer att ske på Spotlight Stock Market fram till veckan efter att Företrädesemissionen har registrerats hos Bolagsverket. Registrering av Företrädesemissionen beräknas ske omkring vecka 37 2024. Ett separat pressmeddelande med exakt tidsschema avseende omvandling av BTU till aktier och teckningsoptioner av serie 6 kommer publiceras i samband med registreringen.

Teckningsoptioner av serie 6

Varje teckningsoption av serie 6 berättigar till teckning av två nya aktier under perioden 17 - 31 mars 2025 till en lösenkurs om 100 - 150 procent av teckningskursen i Företrädesemissionen, dvs som lägst 0,15 kronor och som högst 0,225 kronor per aktie. Lösenkursen kommer fastställas till 70 procent av det volymvägda genomsnittspriset av Dicot Pharmas aktie under en mätperiod som infaller 24 februari - 10 mars 2025.

Ifall alla emitterade teckningsoptioner av serie 6 utnyttjas för teckning av nya aktier kommer Dicot Pharma att tillföras ytterligare maximalt 50,6 miljoner kronor och 224 829 502 nya aktier kommer emitteras. Dicots aktiekapital ökar i sådant fall med 1 573 806,514 kronor innebärande en utspädning om 11,6 procent.

Garantiåtaganden

Ersättning för lämnade garantiåtaganden uppgår till tolv procent av garanterat belopp i kontant ersättning, alternativt femton procent i Units. Varje garant har rätt att välja om garantiersättningen ska utgå kontant eller i form av Units. Teckningskursen för eventuella Units som emitteras som garantiersättning, är fastställd till 1,20 kronor per Unit, vilket motsvarar teckningskursen för Units i Företrädesemissionen. Totalt kan högst 7 800 000 nya Units komma att emitteras som garantiersättning till garanterna. Ingen allokering har gjorts till garanterna då tecknat belopp överskred garantinivån.

Rådgivare

Corpura Fondkommission AB är Sole Coordinator och Joint Bookrunner tillsammans med Penser by Carnegie, Carnegie Investment Bank AB (publ) i samband med Företrädesemissionen och Advokatfirman Lindahl KB agerar legal rådgivare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, vd
Telefon: +46 72 502 10 10
E-post: [email protected]                   

Om Dicot Pharma AB

Dicot Pharma utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 80 miljarder SEK. Dicot Pharmas huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot Pharma är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 6 500 aktieägare. För mer information se www.dicotpharma.com.

Denna information är sådan som Dicot Pharma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-09-04 14:43 CET.


Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd