Dicot har skickat in ansökan om att starta klinisk fas 1-studie

Pressmeddelande: Uppsala, 1 juni 2023. Dicot meddelar idag att man har skickat in ansökan till Läkemedelsverket om tillstånd att starta klinisk prövning med potensläkemedelskandidaten LIB-01.

Dicot utvecklar ett nytt potensläkemedel med målet att behandla erektionssvikt och tidig utlösning bättre än befintliga preparat. Bolaget har sedan tidigare meddelat att man planerar starta klinisk fas 1-prövning med sin läkemedelskandidat LIB-01 i augusti.

Idag har bolaget skickat in ansökan till Läkemedelsverket om att starta klinisk fas 1-prövning. Denna studie är av typen "first-in-human" och blir första gången som LIB-01 testas i människa. Huvudsyftet med prövningen är att utvärdera LIB-01's säkerhetsprofil i människa.

"Vi är väldigt glada att efter flera år av hårt arbete nu ha skickat in allt underlag som motiverar att vi är redo att ta LIB-01 in i klinik," kommenterar Elin Trampe, vd på Dicot.                             

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, VD
Telefon: +46 739 80 14 08
E-post: [email protected]     

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 80 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 4 100 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.


Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd