Spintso International gör inbrytning på en ny sport, Handboll

En större europeisk liga har i konkurrens valt Spintso som leverantör av kommunikationssystem till deras elitdomare, både på herr och dam. Ordervärdet är under 0,5 mkr och bedöms vara strategiskt viktig.

Spintso levererar sedan en tid tillbaka ett unikt kommunikationssystem, REFCOM® PRO, för idrottsförbund, ligor och elitdomare som hittills används främst inom fotboll och innebandy. Bolaget har arbetat för att göra inbrytningar på ytterligare sporter. Handboll är en stor sport i Europa och blir en viktig referensmarknad.

- Vi är mycket glada för denna inbrytning och tror att det får stor effekt på vårt fortsatta marknadsarbete säger Spintso's VD Peter Evertsson.

Bolaget har under en tid utvecklat ett nytt kommunikationssystem, REFCOM® som är ett trådlöst kommunikationssystem utvecklat tillsammans med domare för domare för att tillfredsställa deras behov i olika sporter. Radion är optimerad med ett kvalitets headset och levererar bra ljudkvalité, brusreducering och god komfort till ett överkomligt pris. Under april lanseras REFCOM® i Sverige och Tyskland och därefter succesivt på övriga marknader.

- Med REFCOM® i vår produktportfölj når vi nya sporter och breddomare som är mer priskänsliga än större idrottsförbund och elitdomare. Spintso blir därmed en komplett leverantör av kommunikationssystem säger bolagets VD Peter Evertsson.

Göteborg, 30 mars 2017

För ytterligare information vänligen kontakta:
Peter Evertsson, VD, Spintso International AB, Tfn: 070-266 53 00,
e-post: [email protected]

Spintso International AB utvecklar smarta, enkla och säkra verktyg för idrottsdomare verksamma inom fotboll och andra sporter världen över. Produkterna säljs World Wide via distributörer. På skandinaviska marknaden erbjuds såväl egna produkter som övrig domarutrustning direkt till idrottsdomare. Läs mer om Spintso på www.spintso.se

Denna information är sådan information som Spintso International AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 mars 2017 kl. 14.00.


Om Medclair

Prenumerera

Få löpande information från Medclair via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Jonas Lundh IR-kontakt 076-193 90 90