REGMAR

Medclair Invest - Mikael König nomineras till styrelseordförande och lämnar som koncernchef

Till årsstämman den 18 april har nomineringskommittén föreslagit Mikael König till styrelseordförande, en roll där Mikael än mer kan fokusera på den strategiska utvecklingen för koncernen.  I samband med stämman lämnar Mikael som koncernchef.

I syfte att tydliggöra koncernens kärnverksamhet har sedan tidigare ett namnbyte från Medclair Invest till Medclair AB kommunicerats. Den nu föreslagna ledningsstrukturen i koncernen leder till ökad tydlighet och bättre förutsättningar att leverera de värden och möjligheter som finns för kunder, aktieägare och inte minst för klimatet. Koncernen består av två bolag, Medclair AB och Spintso AB. Givet den mycket stora potential Medclair AB besitter är den framtida inriktningen att hitta en ny hamn för Spintso AB och utveckla Medclair AB fullt ut. Den nya ledningsstrukturen speglar inriktningen och innebär en effektiv allokering av resurser.

"Arbetet med att konsolidera, strukturera och lägga den långsiktiga strategin för Medclair Invests båda dotterbolag, Medclair AB och Spintso AB är genomfört. Båda bolagen har nu en solid bas för att fortsätta sina respektive tillväxtresor. Starka produktportföljer, tydliga affärsplaner i kombination med lönsamhet och positiva kassaflöden skapar förutsättningar för en värdeskapande framtid. Båda bolagen har idag ett starkt management som kommer att lyfta bolagen till nästa nivå", säger Mikael König koncernchef Medical Invest.

"Vi ser fram emot att fullt ut få nyttja Mikaels strategiska kunskaper och starka drivkraft i rollen som ordförande och vi är glada att Mikael accepterat nomineringen. Mikael har genom sin stora kunskap kring Medclairs verksamhet oerhört goda förutsättningar att som ordförande lotsa bolaget genom dess framtida tillväxtresa" säger Hans Bäck ledamot i nomineringskommittén.

Jonas Lundh, idag vd i dotterbolag Medclair AB, kommer att efterträdare Mikael som vd för Medclair Invest AB (under namnändring till Medclair AB).

Stockholm i april

Styrelsen i Medclair Invest AB

Denna information är sådan information som Medclair Invest AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 april 2024 kl 17:45.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: [email protected]

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com


Om Medclair

Prenumerera

Få löpande information från Medclair via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98