Medclair - erhåller första order från USA.

En klinik inom skönhetssegmentet har beställt en mobil destruktor. Ordern är den första från USA och representerar ett viktigt genombrott på en för Medclair mycket viktig framtida marknad.

Medclair har under en tid förberett för försäljning i USA. Som ett led i förberedelserna har flera kontakter knutits med potentiella distributörer, aktörer inom arbetsmiljö och klimat samt ett flertal potentiella slutkunder. Syftet med detta är att skapa en plattform för lansering i stor skala.

Segmentet skönhet är nytt för Medclair, i USA finns uppskattningsvis 7 000 kliniker som använder lustgas och därmed är potentiella kunder. I takt med att insikterna kring lustgasen som både ett arbetsmiljö och klimatproblem kan en ökad efterfrågan förväntas.

Vi har under flera år arbetat målmedvetet med att förbereda oss för den amerikanska marknaden. Vi ser en stor potential dels i klassiska sjukhussegment men även inom nya kundgrupper som skönhetssalonger. Vi ser flera intressanta möjligheter i USA som innebär en mycket stor ökning av den potentiella kundbasen.

Jonas Lundh, VD Medclair AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Lundh, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 076-193 90 90, e-post: [email protected]

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Bifogade filer

PM-20240419-US-first.pdf

Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98