Medclair - beviljats patent för lustgasdetektor (NOD)

Medclair AB har beviljats internationellt patent för sin egenutvecklade detektor för lustgas. Detektorn är ett personligt verktyg för tryggare arbetsmiljö vid användning av lustgas. 

Lustgas är en effektiv smärtlindring som används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat  snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder. 


Medclair NOD - ett personligt arbetsmiljöverktyg
Medclairs lustgasdetektor är ett portabelt mätverktyg som är framtaget för att proaktivt förbättra arbetsmiljön. Detektorn fungerar som ett personligt arbetsmiljöverktyg, den mäter användarens exponering för lustgas under ett arbetspass. Om koncentrationen skulle överskrida gränsvärdena så varnar enheten. 


Beviljat patent
Medclair har nyligen fått ett  patent beviljat kring tekniken som används i NOD vilken ger en specifik mätning av lustgaskoncentrationen vid personligt exponering. NOD är utrustad med ett unikt filter som enbart fångar koldioxiden och låter lustgas nå detektorn, vilket gör att mätningen blir mer precis. 


NOD är en viktig del i vår strävan att erbjuda säker och hållbar användning av lustgas. Lustgasen innebär många fördelar men är en en växthusgas som behöver samlas in och destrueras. Med hjälp av våra produkter erbjuder vi hållbara lösningar, från mätning till uppsamling och destruktion, säger Jonas Lundh, VD Medclair AB.


Vi är stolta över att vi erhållit ett nytt internationellt patent. Det visar tydligt att vår produktutveckling och teknologi ligger i absolut framkant, säger Olesya Nikonova, R&D Manager på Medclair AB

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: [email protected]

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Bifogade filer

PM-220928.pdf

Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98