Englands största sjukhus St Georges utökar användandet av Medclairs lösningar.

Englands största sjukhus med 3 500 000 patienter i sitt upptagningsområde publicerade idag ett PM där man annonserar att man fördjupar sitt arbete med hållbar lustgas. Sjukhuset använder sedan tidigare Medclairs lösningar inom endoskopi och förlossning och har nu som Englands första introducerat Medclairs teknik inom dentalvård.

St Georges Hospital i London UK valde under Q1 2022 att investera i Medclairs lösningar i syfte att testa dessa inom förlossning och endoskopi. Sjukhuset har idag meddelat att man avser att utöka sin användning av Medclairs teknik för hållbar lustgas även inom dentalvård. Vidare nämner man att man har som mål att ytterligare investera i centrala anläggningar för att på sikt minimera utsläppen av lustgas.

Pressmeddelandet från St Georges kan läsas i sin helhet här:  


Otroligt glädjande och ett kvitto på att våra produkter är en enkel och snabb lösning för att effektivt närma sig NHS uttalade Net Zero mål. Att en så stor kund som St Georges kort tid efter sitt första köp annonserar att man vill utöka användandet till dentalvård och har för avsikt att täcka flera områden i sjukhuset samt begärt offerter på våra lustgasdetektorer är ett kvitto på att vår strategi för den engelska marknaden är rätt.
Att få englands största sjukhus, St Georges, som referenskund i UK kommer underlätta vårt framtida arbete.

Jonas Lundh, VD Medclair AB

"After trialing mobile devices in the dental, endoscopy and midwifery led birth units, we will scope out the potential for a central system to service a larger number of clinical areas too, to further reduce our overall carbon footprint."

Dr Emma Evans, South West London Clinical Lead for Net Zero

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: [email protected]

Medclair är världsledande inom säker lustgashantering. Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98