REGMAR

SECITS Holding AB försätter dotterbolag i konkurs

Secits Sweden AB har under de senaste åren haft en mycket pressad likviditetssituation, vilket också lett till finansiella skulder. Externa konsulter har tagits in i syfte att utvärdera om rekonstruktion är en möjlig väg framåt. Bedömningen är att Secits Sweden inte har möjlighet att beviljas företagsrekonstruktion, varpå styrelsen idag beslutat om att försätta bolaget i konkurs.

Secits kommunicerade i september om en strategisk översyn av verksamheten. En välrenommerad rådgivare fick i uppdrag att undersöka möjligheten att avyttra Secits Sweden och flertalet möten har hållits med potentiella köpare, men inga konkreta bud har inkommit.

"Tyvärr måste vi konstatera att det inte går att driva bolagets verksamhet vidare. Bolagets ledning och styrelse har kämpat hårt med att komma till rätta med bolagets lönsamhet och likviditet och vi har haft goda samtal med ett antal aktörer om att förvärva verksamheten, men inga bud har inkommit. Vi är dock övertygade om att någon av de som visat intresse för bolaget kommer kunna fortsätta de viktiga och värdefulla kunduppdragen", säger Paul Trygger, VD SECITS Holding AB.

Secits Sweden har de senaste 12 månaderna haft en nettoomsättning om 34 miljoner kronor med kunder inom bland annat bank och finans, detaljhandel, offentlig sektor och fastighetssektorn. Bolaget har 15 anställda.

För ytterligare information:

Paul Trygger, VD SECITS Holding AB

E-post: [email protected]

Om SECITS-koncernen

Secits, Säkra Larm och WSG utgör en komplett leverantör inom säkerhet och trygghet, däribland kamera, larmsystem, passagesystem, larmcentral, lås och andra former för sensorövervakning. Med ett paketerat och skalbart erbjudande av tjänster och lösningar som levereras i abonnemangsform satsar koncernen på att hjälpa sina kunder skydda deras verksamhet och tillgångar. Aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Denna information är sådan information som SECITS Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktperson(er)s försorg, för offentliggörande den 2024-10-20 16:00 CEST.


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Per Holmgren IR-kontakt [email protected]