REG

Raytelligence lanserar vibrationssensor för tuffa miljöer

Industrin har länge efterfrågat en vibrationssensor som fungerar i tuffa miljöer (rök, damm, snö etc) för planerat underhåll som innebär stora besparingar. Det finns vibrationssensorer som använder laser mm som inte kan användas i tuffa miljöer.

Ett område för denna teknik är planerat underhåll av maskiner. De system som finns i dag kräver att sensorer placeras på den maskin som skall övervakas. I många applikationer går det inte att placera sensorer på maskinen för att det är för varmt eller det är ett sterilt område. Ett exempel på detta är fyllnadsmaskiner mejeriprodukter där man vill ha släta ytor och inte kan acceptera sensorer som blir svåra att rengöra.

Vi har nu lyckats utveckla en sensor som kan mäta dessa vibrationer beröringsfritt baserat på vår radarsensor RDZ2201. Detta är den första kommersiellt tillgängliga sensorn som kan utföra denna mätning.

För att demonstrera funktionaliteten hos denna sensor har vi gjort en liten demonstrationsvideo. Se den här:

På svenska: https://www.raytelligence.com/sv/prediktivt-underhall-filmdemonstration-av-vibrationsmatning/

In english: https://www.raytelligence.com/en/predictive-maintenance-video-showcase-of-vibration-monitoring/

En dialog pågår med bland annat en av de större globala spelarna inom mätteknik.

"Vi är övertygade att detta är ett genombrott för användning av radarteknik inom maskinövervakning. Vi ser i denna video hur även hinder så som en vägg inte hindrar att detektera den mikrometer rörelser som maskinen har. Vi har stora förhoppningar på de diskussioner vi för med några globala aktörer" säger Pelle Viberg, CEO Raytelligence AB

För frågor hänvisas till:

Pelle Viberg, CEO Raytelligence

[email protected]

0702-20 33 82

Om Raytelligence AB (publ)

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för monitorering inom både hälsoområdet och industri, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi samt sport.

Bifogade filer

PR-2023-03-24.pdf

Om Raytelligence

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för övervakning av vitalparametrar, det vill säga andning, hjärtfrekvens och rörelsemönster, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi.

Webbplats
www.raytelligence.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Raytelligence via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RAYTL ISIN-kod SE0022088282

IR-Kontakt

Ben Hedenberg VDoch ledamot [email protected] +46 8-551 160 90