REG

Raytelligence - Dotterbolaget Innowearable samarbetar med Eleiko Group kring sensorn Inno-X

Innowearable AB och Eleiko Group AB har ingått ett samarbete kring sensorn Inno-X för att ge tyngdlyftare ett verktyg för att optimera sin träning.

Innowearable har under det senaste året utvecklat den unika sensorn Inno-X för att ge idrottare ett verktyg för att på ett objektivt sätt få en indikation på hur redo musklerna är inför ett träningspass (readiness), hur mycket man tagit ut sig under ett träningspass (fatigue) samt hur återhämtningen ser ut mellan träningspass (recovery).

Sensorn mäter EMG-signaler och accelerometer-data från lårmusklerna och ur denna signal fåsinformation om muskeluttröttning. Sensorn använder maskininlärning (AI) och har i dagsläget tränats på cyklister men stor potential finns att utöka och täcka andra sporter.

Samarbetet med Eleiko syftar till att sensorn även ska kunna användas för tyngdlyftning, crossfit och annan styrkerelaterad träning. Detta kräver datainsamling och dataanalys.

"Potentialen för Inno-X växer i takt med dess utveckling och nu är vi redo att börja samla in data på styrketräning generellt och tyngdlyftning specifikt. Ett samarbete med Eleiko öppnar upp många spännande möjligheter " Säger Erik Viberg, VD Innowearable AB

"Inno-X innebär väldigt spännande möjligheter för såväl tyngdlyftning som annan elitidrott när det gäller att kunna optimera sin träning. Att få information om hur effektiv träningen är för musklerna gör att tränare och atleter kan både höja prestationen och förebygga skador.Vi tror att den här produkten med sin innovationsgrad och enkelhet kan bli ett viktigt verktyg inom många idrotter i framtiden." säger Erik Blomberg, VD Eleiko AB

För frågor hänvisas till:

Peter Martinson, CFO Raytelligence AB

[email protected]

0705-14 64 65

 

Erik Blomberg, VD Eleiko Group AB

[email protected]

076-526 06 18

Om Raytelligence AB (publ)

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för monitorering inom både hälsoområdet och industri, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi samt sport.

 

Om Eleiko Group AB

Eleiko verkar för att göra människor starkare så att de kan prestera bättre - i sin idrott och i livet. I över 65 år har Eleiko varit världsledande leverantör till internationell tyngdlyftning, styrkelyft och annan idrott. Eleiko är unikt certifierade av IWF, IPF och WPPO och över 1000 världsrekord har slagits med bolagets skivstänger. Eleiko har sitt huvudkontor i Halmstad samt dotterbolag i USA, Storbritannien, Norge, Tyskland, Frankrike och Spanien. För mer information, besök www.eleiko.com

Bifogade filer

PR-2023-03-20.pdf

Om Raytelligence

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för övervakning av vitalparametrar, det vill säga andning, hjärtfrekvens och rörelsemönster, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi.

Webbplats
www.raytelligence.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Raytelligence via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RAYTL ISIN-kod SE0022088282

IR-Kontakt

Ben Hedenberg VDoch ledamot [email protected] +46 8-551 160 90