Raytelligence AB (publ) inleder samarbete med Tellu AS, Norge

Raytelligence och Tellu AS har signerat en avsiktsförklaring (Letter of Intent) rörande samarbete.
Raytelligence utvecklar sensorsystemet RayZense för tillsyn inom äldrevården med speciellt fokus på nattillsyn. Tellu tillhandahåller en IoT plattform - TelluCloud, bolagen ser mycket stora möjligheter att tillsammans erbjuda unika tjänster till hälsomarknaden.

Systemet RayZense har en radarsensor som är ansluten till systemets molntjänst. Typiska tjänster är detektion av närvaro i ett rum eller andningsmönster, att göra detta utan integritetskränkande kameror är nytt på e-hälsomarknaden. Informationen visas för användaren på valfri mobil plattform.

Plattformen TelluCloud möjliggör sammankoppling, hantering och styrning av enheter över standard API och tjänster. Detta ger överblick över IoT-data och säkrar företagets tillgångar.

Välfärdsteknik som använder TellCloud ger en komplett lösning för smarta hem. Plattformen stödjer ett stort antal sensorer som ger en säker levnadsmiljö för personer med speciella behov så som äldre.
Tellu AS har bl.a ett tätt samarbete med norska Telenor som är en dominerande aktör inom eHälsomarknaden i Norge. 

Raytelligence och Tellu kommer att tillsammans visa Raytelligence nya sensorsystem RayZense på välfärdsmässan Vitalis (https://vitalis.nu/).

"Det är spännande att samarbeta med Tellu. Tellu kommer att hjälpa oss nå ut i Norge via deras partnernätverk som är ledande leverantörer av eHälsotjänster. Tillsammans kommer vi att erbjuda något som inte finns på eHälsomarknaden i dag och som efterfrågats länge." säger Per-Arne Viberg VD Raytelligence

"Raytelligence system RayZense tillsammans med TelluCloud ger något helt unikt till marknaden. Att detektera vitalparametrar i kombination med en generell plattform som tar in andra sensorer stärker erbjudandet till den nordiska eHälsomarknaden", säger Ole Christian Olssøn VD för Tellu.

2019-04-25

För frågor hänvisas till VD Per-Arne Viberg:
[email protected]
0702-20 33 82

Raytelligence AB (publ)
Klammerdammsgatan 6
302 42 Halmstad

Denna information är sådan som Raytelligence AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 april 2019 kl 09.00 CET.

Om Raytelligence AB (publ)
Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för övervakning av vitalparametrar, det vill säga andning, hjärtfrekvens och rörelsemönster, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi.


Om Raytelligence

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för övervakning av vitalparametrar, det vill säga andning, hjärtfrekvens och rörelsemönster, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi.

Webbplats
www.raytelligence.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Raytelligence via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RAYTL ISIN-kod SE0022088282

IR-Kontakt

Ben Hedenberg VDoch ledamot [email protected] +46 8-551 160 90