Plexian växlar upp - avtal med Aktiegirot en milstolpe för fortsatt tillväxt

Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, meddelar idag att det nyligen ingångna avtalet med Aktiegirot AB gällande bolagets patenterade digitala valuta PlexChain innebär en milstolpe för bolaget då det öppnar dörrar till nya vertikaler såsom finans och ger möjlighet till ökad tillväxt. Avtalet har ett stort initialt uppskattat värde och förväntas växa ytterligare i takt med den tillväxt det är tänkt att skapa för Aktiegirot genom fler och större transaktioner såväl som fler användare av plattformen.

Intresset för investering i onoterade bolag har ökat stort de senaste åren, något som medför att Aktiegirot får allt fler medlemmar som använder deras tjänst just vad gäller investering i onoterat. För att växa än mer och på ett smidigare och mer effektivt sätt kunna hantera de allt större och fler transaktioner som görs i systemet, ingick Aktiegirot nyligen ett avtal med Plexian gällande deras patenterade digitala valuta PlexChain.

Den digitala valutan, som i Aktiegirots regi kommer att heta AktiegirotCoin, ska säkerställa en smidigare och bättre upplevelse för kunder och medlemmar samtidigt som den kommer att utgöra saldo i Aktiegirots depåer. Aktiegirot kommer att vara en av de första globala aktörerna inom finansbranschen vad gäller handel med digital valuta.

- Avtalet, som vi uppskattar ha ett potentiellt värde på cirka tio miljoner, innebär att vi kommer att kunna satsa än mer och vara än mer aktiva på marknaden för att ta ytterligare andelar och fortsätta växa. Det öppnar även upp för andra möjligheter för Plexian som företag och för vår digitala valuta PlexChain, som vi ser som en gamechanger för flertalet branscher på många sätt, säger Johan Möllerström, VD Plexian.

PlexChain är ett stablecoin som bygger på en patenterad blockkedjeteknologi och som kan appliceras inom ett flertal olika segment varav några, förutom finansbranschen, innefattar detaljhandel, arenaekonomi och fastighetsbranschen - samtliga områden där Plexians VD Johan Möllerström ser ett stort intresse och även behov för lösningen: 

- Digital valuta är framtiden på så många olika sätt. Vi ser även att större aktörer lanserar sina egna lösningar, vilket sänder en stark signal om att marknaden är redo för på ett annat sätt än för bara ett år sedan. Vi är övertygade om att vi befinner oss i början av en väldigt spännande resa.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: [email protected]

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: [email protected]

Pressbilder:
Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Om Plexian:

Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]