Plexian och Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete

Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, och investeringsbolaget Norberg & Partner Sustainable Group förlänger och utökar sitt samarbete inför avslut av lockup-avtal. Norberg & Partner Sustainable Group, som med 15,7 procent av aktierna är Plexians största ägare, har för avsikt att vara en långsiktig partner och ser även goda möjligheter till synergier gällande Plexians produkter med sina portföljbolag.

Norberg & Partner Sustainable Group uppger att deras engagemang i Plexian är långsiktigt och att det inte finns någon som helst avsikt att lämna platsen som största ägare i bolaget efter det att lock-up avtalet löper ut den 30:e november 2023:

- Plexian är ett väldigt intressant bolag som blivit än mer intressant det senaste året. Den omstrukturering och ändrade inriktning som skett visar på en enorm potential som vi vill vara med om att förverkliga än mer i egenskap av långsiktiga ägare som backar bolaget på lång sikt. Vi ser även stor möjlighet vad gäller synergier med våra andra portföljbolag som framtida kunder till Plexian och deras lösningar, säger Jerry Rodin, VD Norberg & Partner Sustainable Group.

Plexian tillsatte i slutet av förra året en ny ledning som sedan årsskiftet arbetat hårt med att göra en turn-around av bolaget såväl som att ändra strategi och fokus. Den nya strategin har resulterat i ett betydligt mer kostnadseffektivt bolag med en tydligare nisch.

- Vi har städat upp och gjort en hel del förändringar som är och varit nödvändiga, inte minst för att möjliggöra fortsatt tillväxt för bolaget. Att få Norberg & Partner Sustainable Groups fortsatta förtroende är enormt viktigt, inte minst då en stabil ägarbas ger goda förutsättningar för fortsatt tillväxt och utveckling. Nu ser vi fram emot att tillsammans förverkliga Plexians enorma potential, säger Johan Möllerström, VD Plexian.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: [email protected]

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: [email protected]

Pressbilder:
Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Jerry Rodin, VD Norberg & Partner Sustainable Group:
https://www.dropbox.com/scl/fi/z74ys8v4ncfr0oh8yow7p/Jerry-Rodin.webp?rlkey=sst0c9ld4syj2fihb8aegzoch&dl=0

Om Plexian:

Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på AI, tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission  AB.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]