Plexian lanserar Apple Pay

Fintech bolaget Plexian lanserar idag Apple Pay vilket innebär att användaren nu kan ansluta sitt Edge-kort till tjänsten för att betala kontaktlöst med iPhone eller Apple Watch. Betaltjänsten erbjuder smidiga och säkra betalningar i butik, webbplatser och i appar.

Apple Pay är en snabb och trygg betalningsmetod som kan ersätta fysiska kort och kontanter. Det räcker med att hålla sin iPhone eller Apple Watch nära kortläsaren och autentisera köpet med antingen Face ID, Touch ID eller enhetens pinkod. Apple garanterar även säkerhet och integritet då varken kortuppgifter eller transaktionsinformation som kan kopplas till kunden sparas.

"Vi vill erbjuda de bästa digitala lösningarna som förenklar vardagen för konsumenter samtidigt som de är säkra. Vi är därför glada att lansera Apple Pay till våra kunder och att ge dem ytterligare ett sätt att utnyttja våra förmåner", säger Lina Andolf-Orup, CCO på Plexian.

Det är enkelt att komma igång med Apple Pay, genom att lägga till Edge-kortet i Plånboks appen eller Edge appen. När kortet är tillagt kan man börja använda Apple Pay direkt.

För mer information om Apple Pay besök: https://www.apple.com/se/apple-pay/

För ytterligare information kontakta:

Staffan Mattson, VD Plexian AB (publ)
E-post: [email protected]

Om Plexian

Plexian är ett FinTech bolag som grundades 2017 med ett fokus på kunden baserat på möjligheter skapade genom "open banking". Plexians affärsmodell bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos partners med stora medlemsdatabaser, till användare av det egenutvecklade betalkortet Edge VISA. Kortet erbjuds i både virtuell och fysisk form och möjliggör datainsamling baserad på äkta transaktionsdata. För att maximera aktiveringen av betalfunktionen har Plexian överenskommelser med merchants om att erbjuda specifika erbjudanden kopplat till Edge.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]