Plexian gör fortsatta framsteg inom finansvertikalen

Inleder ny förstudie och förbereder för implementering av digital valuta hos Finansgirot  

Malmöbaserade Plexian, leverantör av datadrivna lojalitetslösningar, meddelar idag att man gör fortsatta framsteg inom finansvertikalen. Förstudien för Finansgirot, ett servicebolag till Aktiegirot som investerar i onoterade bolag, har avslutats och plattformen är beräknad att implementeras i slutet av januari. Samtidigt påbörjas en förstudie för det bolag inom finansbranschen man nyligen ingick avtal med där implementeringen beräknas äga rum i början av Q2. I samband med detta förväntas Plexian att gå från negativt till positivt kassaflöde.

Bägge avtalen syftar till Plexians patenterade digitala valuta, en produkt som bolaget märker en stor efterfrågan på just från finansbranschen där det finns ett stort behov av säkra och flexibla betalningar som skapar mervärde för kunder och användare. Avtalet med det globala företag inom finansbranschen uppskattas vara värt flertalet miljoner på en årlig basis och i samband med implementeringen av plattformen förväntas Plexian att gå från negativt till positivt kassaflöde, något som öppnar upp nya möjligheter gentemot andra vertikaler och bolag som har behov av Plexians lösningar, såväl i Sverige som internationellt.

- Vi går nu in i en oerhört spännande period där vi ser stora möjligheter för våra tjänster och lösningar. Vi är väldigt glada över det förtroende vi fått från de två bolag inom finansbranschen vi nyligen ingått avtal med och ser fram emot att hjälpa dem skapa tillväxt och ge deras kunder ännu större och bättre mervärde. Vi är dock övertygade om att detta bara är början på den resa vi står inför, säger Johan Möllerström, VD Plexian.

För mer information:
Johan Möllerström, VD Plexian
T: +46 (0) 768 86 81 78
E: [email protected]

Lovisa Fredriksson, presskontakt
T: +46 (0) 734 33 31 10
E: [email protected]

Pressbild Johan Möllerström, VD Plexian:
https://www.dropbox.com/s/avlu7zdsleqtlzj/Johan%20M%C3%B6llerstr%C3%B6m.jpeg?dl=0

Om Plexian:

Plexian grundades 2017 i Malmö och verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Genom den egenutvecklade plattformen EDGE skapas unika datadrivna erbjudanden baserat på bland annat tidigare transaktioner och köpmönster. Två av funktionerna i EDGE är den digitala valutan PlexChain och verktyget EDGE Publish. Sedan 2021 är Plexian börsnoterat på Nasdaq First North. För mer information, se www.plexian.se. Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]