Medclairs teknik rekommenderas i Australien.

O&G Magazine publicerade under juli månad en artikel där den teknik Medclair representerar förespråkas i syfte att minska klimatpåverkan.

O&G Magazine är en viktig publikation som når ut till yrkespersoner inom förlossningsvård i Australien och publiceringen är av stor vikt för Medclair. Juliutgåvan av O&G Magazine har det bärande temat hållbarhet och i en artikel rekommenderas vårdgivare att investera i lustgasdekomposition för att minska lustgasens klimatbörda.

Australien är en strategiskt viktig marknad för Medclair, givet den höga lustgasanvändningen per capita. Förutom ett etablerat samarbete med distributören Mediquip har Medclairs produkter genomgått en process för godkännande av Australiensiska myndigheter.

Distributören Mediquip har arbetat långsiktigt i ett flertal delstater för att påvisa effekten av Medclairs lösningar och påverka myndigheter för att stötta investeringar i klimatåtgärder kopplade till lustgas. I nuläget befinner sig ett antal sjukhus i slutskedet av offertprocessen och de första ordrarna förväntas under andra halvåret 2024.

Länk till artikeln: https://www.ogmagazine.org.au/wp-content/uploads/2024/06/OG-Magazine-Winter-2024-Sustainability.pdf

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Lundh, Medclair AB (publ), Tfn: 077-193 90 90, e-post: [email protected]

Medclair är den ledande aktören för säker och klimatsmart lustgasdestruktion. Medclair, ett svenskt green-tech bolag,verksamt i femton länder, erbjuder effektiva lösningar för att kraftigt minska lustgasens klimatpåverkan och samtidigt skapa en bättre arbetsmiljö.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Om Medclair

Prenumerera

Få löpande information från Medclair via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Jonas Lundh IR-kontakt [email protected] 076-193 90 90