REGMAR

Medclair AB avyttrar dotterbolaget Spintso.

Medclair AB avyttrar det helägda dotterbolaget Spintso AB. Värdet på transaktionen uppgår till cirka 10,5 msek. Försäljningen kommer att påverka resultatet för det andra kvartalet med cirka +5,5 msek.

Spintso (Sports Intelligent Solutions) är en tillverkare och leverantör av högkvalitativa intelligenta hjälpmedel till idrottsdomare. Moderbolaget Medclair AB har sedan tidigare kommunicerat att Spintso inte är en strategisk investering och att bolaget avses att avyttras när tillfälle ges. Försäljningen görs till en grupp svenska investerare som inte har någon anknytning till säljande part, och tillträde sker per den 25 juni. Värdet på transaktionen uppgår till cirka 10,5 msek varav 6 msek erläggs vid tillträdet. Resterande 4,5 msek avser lån till Medclair som skall amorteras över 24 mån. Försäljningen medför en reavinst på ca 5,5 msek som kommer att påverka resultatet för det andra kvartalet. För verksamhetsåret 2023 uppgick nettoomsättningen för Spintso till cirka 8,8 msek och resultatet efter finansiella poster uppgick till ca 1,1 msek.

Försäljningen av Spintso är ett steg i renodlingen av verksamheten. Medclair, ett greentechbolag med inriktning mot lustgas, utgör en väsentlig potential och har redan nu kunder i över 15 länder. Affären innebär att bolagets ledning odelat kan fokusera på Medclairs expansion.
Sedan 2020 drivs verksamheten baserat på en ambitiös tillväxtplan där målsättningen är att Medclair via partners skall ha en global räckvidd före 2030. I nuläget finns främst kunderna inom sjukvårdssektorn men i takt med att kunskapen om lustgasens klimatpåverkan ökar tillkommer nya segment. Transaktionen innebär förutom renodling en ökad tydlighet kring bolagets verksamhet, inte minst för potentiella investerare.


Denna information är sådan information som Medclair AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 juni 2024 kl 18:00.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jonas Lundh, Medclair AB (publ), Tfn: 077-193 90 90, e-post: [email protected]

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Bifogade filer

PM-240619-fsg-Spintso.pdf

Om Medclair

Prenumerera

Få löpande information från Medclair via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Jonas Lundh IR-kontakt [email protected] 076-193 90 90