Svenskgrundade Mavshack ska producera eget innehåll - utmanar Netflix och HBO på den globala streamingmarknaden

Det svenskgrundade streamingföretaget Mavshack inleder ett fördjupat samarbete med det Singaporebaserade företaget Hub Media Group Pte Ltd. Det nya samarbetet innebär att Mavshacks personal flyttas till Singapore och företagets VD Jonas Litborn utesluter inte att mer personal behöver anställas framöver.

-Vårt första steg är att omlokalisera en del av vår nuvarande personal på Mavshack och vid behov anställa fler. Därefter kommer vi gå in i diskussioner på hög nivå om hur vi kan växa på den samt utvecklande digitala streamingmarknaden, säger Jonas Litborn, VD för Mavshack.

Vidare säger Litborn:

- Tillsammans har våra företag de komponenter som krävs för att bli en dominant aktör på den internationella streamingmarknaden.

Ska börja producera eget innehåll
Innehåll och distribution samt etableringen av en samproduktionsfond är nyckeln bakom de samarbetssamtal som nu förs mellan de två bolagen. Målet med fonden är att skapa egetproducerat innehåll så som dramaserier, filmer och barnprogram för världsmarknaden. Genom att börja erbjuda sina kunder egetproducerat innehåll blir Mavshack direkta konkurrenter med Netflix och HBO på den internationella streamingmarknaden.

Hub Medias CEO Kevin Balhetchet säger att han ser fram emot att inom kort välkomna Mavshacks personal till Singapore. Han har också stora förväntningar på samarbetet.

- Hub Media tillhandahåller betydande innehåll som möjliggör fortsatt stark tillväxttakt för Mavshack. När du förenar Mavshacks innehåll och teknologi med vår expertis inom produktion och distribution så uppstår oändliga möjligheter som vi vill utforska. Vi tar nu ett viktigt steg in i framtiden säger Balhetchet.

Om det blir en egenproducerad asiatisk version av House of Cards vill Litborn och Balhetchet inte spekulera i. De återupprepar dock båda att inget är omöjligt.

Stockholm 2014-12-17

För mer information kontakta:
Jonas Litborn
President and CEO
[email protected]
+46 70 640 07 40

Om Mavshack AB (publ)
Mavshack driver en av världens snabbast växande Internet-TV-tjänster med asiatiska filmer i HD, musikvideor och TV-serier utan reklam. Tjänsten, som bygger på streamingteknik, är tillgänglig via alla Internetanslutna enheter till en låg månadsavgift. Redan idag har Mavshack det största biblioteket av filippinska och indiska titlar och har tecknat avtal med Asiens ledande innehållsleverantörer. Mavshack AB är ett publikt bolag listat på Nasdaq First North med kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.mavshack.se.

Om Hub Media Group
Hub Media är en global film-, innehåll och formatdistributör med produktions- och finansieringsmöjligheter, IP-produktion, produktionstjänster, innehålls- och licensexpertis. Nyckelerbjudandet är konsulttjänster inom media management och att erbjuda kundanpassade lösningar till kabeloperatörer.

Hub Media bildades i Singapore 2007 och samproducerar och distribuerar innehåll som spänner över en rad olika genrer: barn, dokumentär, lifestyle, drama, film och format

Bifogade filer

mavshack_press_141217.pdf

Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank