Mavshack och ESEN eSports tecknar avsiktsförklaring om samarbete

Mavshack AB och ESEN eSports AB har tecknat en avsiktsförklaring gällande produktion och distribution av E-sport med fokus på marknaderna i Asien och Mellanöstern.

Avtalet skall formas i detalj inom kort där ambitionen är att den första gemensamma leveransen skall ske under Q3-18. Intresset för e-sport är stort i ovan nämnda marknader och det beräknas att dessa länder tillsammans har ca 663 miljoner internetanvändare. Den totala marknaden enbart i regionen estimeras omsätta ca 29 000 miljoner SEK totalt.

Mavshack har mer än tio års erfarenhet av global distribution av digital media och goda relationer internationellt vilket gör att en egen produkt med bekräftad stor efterfrågan kan vara framgångsrikt.

ESEN eSports har sedan 2015 anordnat nordens största e-sportturnering King of Nordic. Detta format ska användas för att skapa turneringar i de nya regionerna, som kombinerar stoltheten att representera sitt land samt möjligheten att vinna pengar.

"E-sport är ett mycket spännande område där vi har möjlighet att använda oss av redan befintlig struktur samt nätverk för att lansera ett helt nytt område för koncernen. Marknaden och intresset är gigantiskt och vi ser fram mot att leverera eget innehåll i samarbete med en kompetent och bevisligen framgångsrik partner som ESEN eSports", säger Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB.

"King of Nordic konceptet är unikt och det har länge varit en dröm att få utöka detta till flera regioner. Tillsammans med Mavshack är jag helt övertygad om att vi träffat rätt och ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete" säger Joakim Stenberg, VD ESEN eSports AB

15:e juni 2018

Mavshack AB kontakt:
VD, Tommy Carlstedt
08 124 517 90

ESEN eSports AB kontakt:
VD, Joakim Stenberg
070 7728772

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15:e juni 2018 kl. 08:45 CET.

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech IPMovers och Mavshack Movies samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank. Mer information finns på www.mavshack.se


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank